U Hrvatsku dolazi vlasnik Rixos grupe zbog posla teškog 400 mil. eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. listopad 2012. u 13:24
Radimir Čačić (PXL)

Čačić je također najavio i izgradnju triju škola na dubrovačkom području.

HNS trenutno ima granični rejting, a na nama je da na lokalnim izborima iduće godine potvrdimo snagu organizacije koja je neupitna, izjavio je danas predsjednik HNS-a Radimir Čačić istaknuvši da je snaga HNS-a u tome da je po broju članova i mreži, bez obzira što nije po političkoj podršci, uvjeljivo druga najjača organizacija u Hrvatskoj, nakon HDZ-a.

Očekujemo da će lokalni izbori pokazati najbolji rezultat HNS-a ikada, a što će biti lako provjeriti prema broju vijećnika, gradonačelnika i župana, ide li se u dobrom ili lošem smjeru, istaknuo je Čačić na konferenciji za novinare.

Sretna je okolnost što razočaranja naših građana s brzinom promjena u Hrvatskoj koje se događaju na državnoj razini, na lokalnoj imaju sasvim drugu dimenziju, jer građani prepoznaju naše lokalne kandidate, dodao je.

Druga faza su parlamentarni izbori i na njima će se mjeriti rezultat ili njihov izostanak, a kad govorimo o HNS-u, primarno je to vezano za ministarstva koje HNS pokriva. Sigurno je da su ljudi najosjetljiviji na gospodarske rezultate i ne uspije li do tada gospodarstvo ostvariti porast BDP-a i izlaz iz recesije, ne zaslužujemo da budemo izabrani, istaknuo je Čačić.

Vlada je potpuno stabilna, ima uvjerljivu većinu i poduzela je ono što svaka odgovorna vlada mora poduzeti, povukla je radikalne reformske poteze u prvoj godini mandata i očekujem da ćemo imati rezultate, ocijenio je Čačić na konferenciji za novinare na temu "Dubrovnik – HNS-ov model uspješnog upravljanja i uključivanja u državni projekt".

Čačić je naglasio važnost dobre lokalne samouprave za uspješno provođenje velikih projekata. Dodao je da je Dubrovnik jedno od najpotentnijih hrvatskih područja i ima potencijala za pomake, grad u kojem se sređuju financije i odgovorno ponaša prema novcu građana, investira i zapošljava. Istaknuo je i da se na širem dubrovačkom području planiraju projekti vrijedni 11 milijardi kuna.
Među njima, naveo je projekt HE Ombla koji je, kaže, u potpunosti spreman i može početi odmah, projekt golf igrališta na Srđu čija bi izgradnja trebala početi idućeg ljeta, a osigurano je 100 milijuna eura za prvu fazu.

Istaknuo je i hotelski kompleks Kupari, najavivši da 12. listopada u Hrvatsku dolazi vlasnik Rixos grupe kako bi dogovorio sve detalje oko projekta vrijednog 400 milijuna eura. Čačić je također najavio i izgradnju triju škola na dubrovačkom području.

Upitan za komentar SDP-ove odluke da na lokalnim izborima ne podrži HNS-ovog kandidata i dosadašenjeg gradonačelnika Dubrovnika Andru Vlahušića, odgovorio je da SDP treba pitati je li takva odluka uopće donesena i je li konačna.

Stav HNS-a je, rekao je, da Vlahušićevi rezultati pokazuju da postoji temelj za njegov novi mandat, no hoće li to biti tako ovisi i o dogovorima s koalicijskim partnerima, što bismo željeli, a odluka o tome bit će donesena kad za to dođe vrijeme, rekao je Čačić.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić naglasio je da grad vraća sva dugovanja i kreditne obveze, da sve komunalne tvrtke sudjeluju u investicijama i posluju pozitivno, da se povećava kreditna sposobnost grada, smanjuje nezaposlenost posebno visokoobrazovanih te potiče turistička ponuda. Napomenuo je da se u Dubrovniku planiraju i provode projekti vrijedni više od milijardu kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close