Čačić se nudi za premijera? ‘Mogu preuzeti odgovornost’

Autor: Poslovni.hr , 17. studeni 2015. u 10:35
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Bez obzira na to što podržavam lijevi centar, spreman sam podržati i desni, izjavio je Čačić.

"Prvu šansu dat ćemo lijevom centru jer nam je bliži. Trenutačno smo razgovarali s premijerom tehničke Vlade, Zoranom Milanovićem. Dobro se poznajemo, i kakve su naše pozicije, a razgovarao sam ozbiljno i s Karamarkom s kojim isto imam vrlo korektan odnos. Rekao sam svoje stavove, nadam se i očekujem da, bilo lijeva bilo desna koalicija, proširena s MOST-om, i nadam se uz naše prisustvo i podršku, može realizirati ono što je danas nužno, a to su reforme i projekti. U tom smislu je pojava MOST-a je dobrodošla, a pitanje je samo koliko imaju snage i sposobnosti, jer nisu stranka nego su platforma, skup pojedinaca, da se to realizira, rekao je predsjednik Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić za N1.

"Nismo stavili potpis, ali imali smo Predsjedništvo stranke na kojem su analizirane razne opcije, i najavili smo da smo spremni dati šansu u startu lijevom centru, da pokuša formirati Vladu, uz uvjet da se te bazične reforme realiziraju, na što Vlada, niti ove prije nje, nisu imale dovoljno snage i spremnosti, i to je dovelo MOST. Kad se potpisi budu prikupljali, zbog naše pozicije lijevog centra i startne pozicije, logičnije da se prvo pokuša dati priliku Milanoviću, što ne znači da će to biti kraj pokušaja sastavljanja Vlade."

Na pitanje je li točno da je bilo kombinacije na stolu da on postanete mandatar, jer je MOST rekao da ne želi ni Milanovića ni Karamarka, Čačić je odgovorio da u tome nije sudjelovao i dodao:

"Moj politički put od 90-ih do danas je jasan svima, ali isto tako mi ne možemo dalje s političkim sukobima. Bez obzira na to što podržavam lijevi centar, spreman sam podržati i desni. Očekujem od MOST-a da zna da politika pretpostavlja spremnost na odgovornost. Spreman sam preuzeti odgovornost, to sam puno puta rekao. Nije uloga čovjeka u izvršnoj vlasti da podređuje svoje postupke željama javnosti, nego da u njihovom interesu donosi potrebne odluke".

Govoreći o Mostu kaže da je dobrodošao faktor, ali i naglasio da nemaju snagu te da nisu stranka nego skupina ljudi.

"Ako imate ljude koji su došli iz PGS-a, HNS-a, od Željke Markić… To su potpuno različiti prostori, i nemam loše mišljenje o njima, ali to ne može biti snaga koja vodi zemlju. Oni nisu stranka, nego skupina ljudi. Stranka ima svoje korijene, ljude, zajednički smjer…  A zašto su građani glasali za njih? Zbog nade, ona zadnja umire. Pojavilo se nešto što je dobro izgledalo, ali ne može dati brzi rezultat", smatra Čačić.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Nudim se i ja za premijera!
Ne mogu napraviti ništa da budem gori nego prethodnici.
Dapače s osnovnim matematičkim radnjama bi polučio velike uspjehe.

Nemojmo nikoga podcjenjivati. Čovjek je veliki pragmatičar, učio prvo od tate a onda i na svojim firmama/greškama. Ovo potonje se svakome može dogoditi…..pa čak i na jahti. Nikad se ne zna……….

zna on da nema nikakve šanse, ali gura se bezobrazno u prvi plan do vatre, možda neka sporedna rolica, ma njemu sve štima, osim Remetinca

Ha, ha, ha……sigurno konzumira dobru robu! Nema nimalo autorefleksije…..možda je među pripravnicima (bivša Vlada) neka faca, ali među profesionalcima je običan smutljivac!

New Report

Close