Čačić o ‘crnoj donaciji’: Nemam saznanja

Autor: Poslovni.hr , 09. listopad 2014. u 10:45
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Naglašavam kako 2007. nisam bio niti predsjednik niti odgovorna osoba za financijsko poslovanje HNS-a, pa tako niti imam saznanja niti mogu komentirati poslovanje stranke u spomenutom periodu”.

"Još od 2000., kada sam postao ministar graditeljstva u Vladi, mnogi su pokušavali moje ime vezati uz koruptivne radnje, u čemu, naravno, nisu uspjeli, a ovo je samo nastavak takvih zlonamjernih pokušaja. Naglašavam kako 2007. nisam bio niti predsjednik niti odgovorna osoba za financijsko poslovanje HNS-a, pa tako niti imam saznanja niti mogu komentirati poslovanje stranke u spomenutom periodu".

Reakcija je to Radimira Čačića, koju prenosi HRT, na navode bivšeg člana Uprave HAC-a Josipa Sapunara da je HNS uoči parlamentarnih izbora primio 'crnu donaciju' iz HAC-a. Sapunarovo svjedočenje pred USKOK-ovim istražiteljima objavo je Jutarnji list. Sapunar je USKOK-u rekao da je novac u HNS donio u plavom fasciklu, a da ga je drugi dan nazvao Čačić i zahvalio mu. Novac je navodno 'izvučen' u aferi Remorker.

"HNS nikada ni od koga nije dobio nikakva novčana sredstva mimo zakona i zakonskih odredbi. Svi sponzori i donatori HNS-a, radilo se o privatnim ili pravnim osobama, u svakom trenutku su objavljeni i dostupni javnosti na našoj web stranici", priopćila je direktorica komunikacija HNS-a Renata Potočnik, prenosi HRT.

Komentari (9)
Pogledajte sve

ovo-su-donatori-pusickina-HNS-a-farma-krava-muzara-josipovicev-lijecnik-najmocniji-slavonski-poduzetnik-procitajte-ostatak-liste

Jedan od bivših članova uprave HAC-a Josip Sapunar istražiteljima USKOK-a ispričao je da je HNS-u, stranci kojom trenutno upravlja Vesna Pusić, prije parlamentarnih izbora godine donio milijun kuna.
Premda članovi stranke ove tvrdnje opovrgavaju, lista njihovih donatora samo u protekloj 2013. godini iznimno je zanimljiva.
Kada se tek površno baci pogled na financijsko izvješće iz spomenute godine nametne se jedno posve racionalno pitanje –

zbog čega pobogu tvrtke imaju potrebnu financirati stranku kojoj potporu daje manje od dva posto građana Hrvatske?

Financijere ove stranke nabrajati bi se moglo do u nedogled, stoga smo izdvojili samo one koji su za djelovanje HNS-a izdvojili poveće iznose

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/134498-ovo-su-donatori-pusickina-hns-a-farma-krava-muzara-josipovicev-lijecnik-najmocniji-slavonski-poduzetnik-procitajte-ostatak-liste.html

Sad Pusićka treba na stup srama.

On je kao i Jakovčić, ničega se ne sjeća! Moja lista: Kradan-Banderas-Jakovčić.
Čaćić je samo prosječan zamagljivač!

kriminal-pomirio-ljevicu-i-desnicu

hns-u-donirali-ukradenih-milijun-kuna-a-cacic-samo-rekao-hvala

Čačić nikad nije bio osuđen za ništa što ima veze s gospodarskim kriminalom, a tako će vjerojatno biti i s ovom pričom.
Nigdje se ne spominje je li Čačić znao otkud je došla ta donacija, a samo primanje donacija nije protuzakonito.
Sve što znamo je da je HNS dobio milijun kuna, a Čačić se lijepo zahvalio. Očito mu je bilo nepristojno odbiti.

http://www.dnevno.hr/novac/134482-kriminal-pomirio-ljevicu-i-desnicu-hns-u-donirali-ukradenih-milijun-kuna-a-cacic-samo-rekao-hvala.html

New Report

Close