Čačić: Nisam ja kriv za 'trudnoću', tek sam stigao

Radimir Čačić na proslavi 20. godišnjice vozačkih ispita nije izbjegao aktualna pitanja/PIX Radimir Čačić na proslavi 20. godišnjice vozačkih ispita nije izbjegao aktualna pitanja/PIX

Za rezultat treba vremena, no već smo dva puta poboljšali uvjete za dolazak ulagača. Uskoro Teva u Zagrebu otvara 'back office', počinje gradnja tvornice AD Plastika, Ikeina gradnja ide dalje..., rekao je prvi potpredsjednik Vlade.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić uveličao je u utorak proslavu 20. godišnjice vozačkih ispita u Republici Hrvatskoj, no uz slavljenički ton novinare su zanimale i gospodarske aktualnosti.

Na pitanje kako komentira nizak priljev investicija u Hrvatsku, Čačić je ispalio u svom stilu: "To je kao da smo se, primjerice, vaša kolegica novinarka i ja upoznali prije nekoliko dana pa da se uspostavi da je ona trudna, a onda mene optužite da sam ja za to kriv. Nedavno doneseni Zakon o poticanju investicija donijet će rezultat, ali treba vremena. Njime smo za dva puta poboljšali uvjete za dolazak investitora u Hrvatsku", rekao je Radimir Čačić. A onda i konkretizirao: "Uskoro u Hrvatsku dolazi predsjednik Teve, vlasnika Plive, za Europu. Odlučeno je da će baš u Zagrebu biti 'back office' Teve za ovaj dio Europe, a u tom smo natječaju pobijedili jednu državu koja je poznata po privlačenju stranih investicija, a upravo je to rezultat novog Zakona o poticanju investicija", ustvrdio je. "Za mjesec dana počinju radovi na novoj tvornici AD Plastika, koja je također izabrala Hrvatsku za gradnju novog pogona.

Od većih investicija nastavljaju se projekti gradnje Ikeina centra u Rugvici i projekt golf-terena na Srđu", zaključio je Čačić.U vezi s najavama izdavanja "narodnih obveznica" rekao je da se građanima daje jamstvo da, uz povoljnije uvjete od štednje u bankama, financijski podržavaju državu. "U Italiji se takvi vrijednosni papiri ne oporezuju u odnosu na druge, pa država ima veće šanse. Trebamo razvijati cijeli spektar ponude za građane, jer imamo snažan porast štednje u krizi i pad potrošnje. Građanima treba dati mogućnost da kroz javne ponude dionica i ulaganja na siguran način ulože novac", objasnio je.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve