Čačić: Možemo, ali nećemo rušiti Vladu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. rujan 2014. u 16:28
Foto: Goran Ferbezar / Pixsell

Na pitanje kojeg će predsjedničkog kandidata poduprijeti, Čačić je odgovorio kako su dosad samo djelomično čuli programe kandidata.

Član Inicijative za osnivanje Narodne stranke – reformista Radimir Čačić izjavio je danas u Zadru kako Vlada više nema stvarnu većinu u Saboru, ali reformisti je neće rušiti samo da bi je srušili.

"Vlada više nema većinu i reformisti je mogu rušiti u svakom trenutku, i to smo jasno poručili na pitanju prijevoza učenika", poručio je Čačić i dodao da Vladu ne može prisiliti na ozbiljne promjene, ali može spriječiti promašaje.

Čačić je rekao da zastupnici Narodne stranke – reformisti, čiji je osnivački sabor najavljen za 28. rujna, neće glasovati za prijedloge koji su protiv ove zemlje.

Saborski zastupnik Petar Baranović, koji je izišao iz HNS-a i pristupio Inicijativi za osnivanje nove stranke, rekao je kako u Saboru ima odgovornost glasovati samo za prijedloge dobre za Hrvatsku, a ne za one koji bi joj štetili.

"Nismo klasična oporba, već zastupnici koji su ušli u mandat vjerujući da će Kukuriku koalicija provesti sve ono što je rečeno u Planu 21", istaknuo je Baranović. Ali, dodao je, ako dođu u situaciju kao s prijevozom učenika srednjih škola, kad je Vlada namjeravala ukinuti njegovo sufinanciranje, dužni su reagirati i zaustaviti takve inicijative. Istaknuo je da zasad neće isprovocirati prijevremene izbore.

Na pitanje kojeg će predsjedničkog kandidata poduprijeti, Čačić je odgovorio kako su dosad samo djelomično čuli programe kandidata.

"Ono što za sada možemo reći jest da su oba kandidata, Ivo Josipović i Kolinda Grabar-Kitarović, vrlo kvalitetni i da će dobro zastupati hrvatske građane. Iz naše pozicije podrške reformi, predsjednik države, koji više nema izbornu obvezu dopasti se bilo kome u drugome mandatu jer nema trećega, je u nešto boljoj poziciji", poručio je Čačić.

Komentari (3)
Pogledajte sve

ruši se ona sama od slabosti, nažalost ruši i sve ostalo

Šteta ovako dobre Vlade.[emo_smijeh]

Kako bi on rušio Vladu sa svojom malom strančicom ?

S autom bi se zaletio u Nju ?

New Report

Close