Čačić kod vodećeg svjetskog proizvođača vjetroelektrana

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. listopad 2012. u 14:17
PXL

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić sutra će posjetiti tvrtku Vestas.

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić sutra će posjetiti tvrtku Vestas, vodećeg svjetskog proizvođača vjetroelektrana u Kraljevini Danskoj, a u ponedjeljak, 29. listopada, u Bruxellesu će sudjelovati na ministarskom sastanku vezanom za projekt Južni tok.

Kako su izvijestili iz Ministarstva gospodarstva, Čačić će sutra posjetiti tvrtku Vestas u Kraljevini Danskoj, vodećeg svjetskog proizvođača vjetroelektrana s više od 20.000 zaposlenih diljem svijeta. S predsjednikom Uprave tvrtke Vestas Ditlevom Engelom razgovarat će o poslovnim uspjesima Vestasa, o planovima Hrvatske vezano uz gradnju vjetroelektrana te o zajedničkoj mogućoj suradnji.

U sklopu posjete, planiran je obilazak Vestasove vjetroelektrane V112, snage 3 MW te obilazak Testnog centra tvrtke Vestas.

U ponedjeljak, 29. listopada, prvi potpredsjednik Vlade, na poziv povjerenika EK za energetiku Guentera Oettingera, sudjelovati u Bruxellesu na ministarskom sastanku vezanom za projekt Južni tok.

Teme sastanka bit će napredak projekta Južni tok te dogovor oko modaliteta suradnje i razmjene informacija kao i razmatranje daljnjih mogućnosti za osiguranje potpune usklađenosti međuvladinih ugovora s pravnom stečevinom EU.

Na sastanku će uz prvog potpredsjednika Čačića prisustvovati i ministri Austrije, Bugarske, Slovenije, Italije, Mađarske i Grčke, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close