Croatia Airlines i danas otkazuje letove; ‘Ovo je slučaj za dr. Housea’

Autor: Poslovni.hr , 02. svibanj 2013. u 09:26
Photo: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

Croatia Airlines i danas otkazuje letove jer je više od 50 stjuardesa i stjuarda otišlo na bolovanje. Ispričavaju se svim putnicima. Njih otprilike petstotinjak imali su karte, ali nisu odletjeli na svoja odredišta.

Croatia Airlines i danas otkazuje letove jer je više od 50 stjuardesa i stjuarda otišlo na bolovanje. Ispričavaju se svim putnicima. Njih otprilike petstotinjak imali su karte, ali nisu odletjeli na svoja odredišta, javlja HRT.

Nacionalni avioprijevoznik pokušava pomoći putnicima spajanjem i preusmjeravanjem letova te najmom zrakoplova s posadom, što, naravno, stvara velike troškove. Masovno bolovanje u Croatia Airlinesu možda je slučaj za doktora Housea, izjavio je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić. Predsjednik uprave Krešimir Kučko najavio je provjere sumnjivih bolovanja.

Svim putnicima koji su kupili karte za današnje letove, ali i za one u sljedećih nekoliko dana Croatia Airlines preporučuje da se za detaljnije informacije o izmijenjenom redu letenja obrate Kontakt centru Croatia Airlinesa na brojeve telefona 062 – 500 505 i 6676 555. Sve izmjene u planiranom prometu objavljivat će se i na službenim internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr 

Croatia Airlines ne odbacuje mogućnost da je masovni odlazak stjuardesa i stjuarda na bolovanje reakcija Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova na uvjete poslodavca u vezi s potpisivanjem novoga kolektivnog ugovora koji su prilagođeni programu restrukturiranja kompanije, a na koje sindikat SKOZ zasad ne pristaje.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close