Butković: Jedini izlaz za Croatia Airlines je pronalazak strateškog partnera

Autor: Poslovni.hr , 29. svibanj 2018. u 11:03
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Jedini izlaz za Croatia Airlines je pronalazak strateškog partnera i to će biti jedan od najvećih izazova u zračnom prometu, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas na šestoj po redu konferenciji “Hrvatska kakvu trebamo” u organizaciji Večernjeg lista na temu Prometna budućnost Hrvatske.

Na konferenciji su održana tri tematska izlaganja. Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković održao je prezentaciju na temu „Hrvatska 2030. godine: prometna vizija“, znanstvena i sveučilišna profesorica dr. sc. Sanja Steiner prezentirala je Hrvatsku u mreži europskih koridora, a potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj održala je prezentaciju pod nazivom „Održiva budućnost cestovnog promet“.

Butković je istaknuo da 2030. godine žele da promet bude održiv i profitabilan, siguran, pokretač gospodarskog razvoja i u službi integracijskih procesa (EU), piše Večernji list.

"Strategija prometnog razvoja do 2030. treba dati podlogu za rješavanje brojnih izazova u sektoru prometa", rekao je Butković. Govoreći o zračnom prometu, Butković je rekao da je povećanje prometa roba i putnika u zračnom prometu najveće.

"U prvom tromjesečju u odnosu na prošlu godinu imamo porast od 20 posto i to nam svima ide u prilog, ali je i rezultat svega onoga što je dosad napravljeno, što se tiče gradnje i infrastrukture", rekao je Butković, ističući ulaganja u zračne luke. Istaknuo je i potporu daljnjem razvoju Croatia Airlinesa, za koji je, kako je rekao, jedini izlaz pronalazak strateškog partnera.

"To će biti jedan od najvećih izazova u zračnom prometu", rekao je Butković. 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close