Burilović još dvije godine u Eurochamu

Autor: Poslovni dnevnik , 18. listopad 2015. u 21:59
Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore/Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik HGK izabran je za člana Upravnog odbora udruženja europskih komora.

Na 118. plenarnoj sjednici Eurochambresa, održanoj u Luxembourgu, predsjednik HGK Luka Burilović je u okviru izbora upravljačkih tijela Eurochambresa potvrđen za člana Upravnog odbora u mandatu od sljedeće dvije godine.

"Zahvaljujem našim kolegama iz europskih komora na potvrdi mog izbora u odbor u čijem ću radu sudjelovati na dobrobit svih hrvatskih poduzetnika i poduzeća iz svih sektora te zatupati njihove interese pred institucijama Europske Unije", izjavio je Burilović povodom izbora u Upravni odbor Eurochambresa, udruženja europskih gospodarskih komora. Na istoj je sjednici Komora Kosova jednoglasno izabrana za novu članicu Eurochambresa, koji obuhvaća 45 nacionalnih komora i čini mrežu s više od dvije tisuće lokalnih i regionalnih komora te na taj način zastupa interese više od 18 milijuna tvrtki u Europi.

Udruženje europskih gospodarskih komora Eurochambres, osnovano 1958. godine sa sjedištem u Bruxellesu, ima temeljni zadatak da artikulira interese poslovnog sektora pri institucijama EU. HGK je članica Eurochambresa od listopada 2000., otkada putem svojeg Predstavništva u Bruxellesu aktivno sudjeluje u radu tog udruženja izražavajući interese svih sektora hrvatskoga gospodarstva. 

Komentirajte prvi

New Report

Close