Burić: Šibenik se pozicionirao kao nezaobilazna turistička atrakcija

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. listopad 2014. u 14:42
Spomenik Draženu Petroviću u Šibeniku, Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Gradonačelnik Burić danas je nazočio i početku radova na križanju Bosanske ulice i Ulice Stjepana Radića na šibenskom Baldekinu.

Prestižna nagrada tvrđavi sv. Mihovila za najbolju kulturnu atrakciju na Danima hrvatskog turizma, kao i nominacije Šibenika za turističkog prvaka Hrvatske i najbolju veliku turističku destinaciju, konačna su potvrda da se Šibenik pozicionirao kao nezaobilazna turistička atrakcija na Jadranu i šire, istaknuo je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Ta priča, kazao je Burić na današnjoj konferenciji za novinare, počiva na šibenskim ugostiteljima, građanima, gradskim poduzećima i svima ostalima, sve pod palicom Turističke zajednice Grada.

Nakon uspješnog turističkog kolovoza, u kojem je Šibenik zabilježio porast boravka gostiju od 10 posto u odnosu na isto razdoblje lani, te porast od pet posto u noćenjima, nagrada i nominacije na Danima hrvatskog turizma u Opatiji, najbolje su priznanje i poticaj gradskoj upravi i partnerima da nastave ovaj pozitivan trend kulturno-turističkog procvata grada Šibenika, istaknuo je Burić.

Podsjetio je na projekt uređenja ljetne pozornice na tvrđavi sv. Mihovila, koja je dodatno obogatila šibensku ponudu, a o tome, naveo je, svjedoči podatak kako je u samo četiri mjeseca od otvorenja ljetnu pozornicu posjetilo oko 100.000 ljudi. Njeno proglašenje najboljom kulturnom atrakcijom u Hrvatskoj potvrda je i poticaj za uspješnu realizaciju projekata u budućnosti, poput tvrđave Barone, dodao je.

Gradonačelnik Burić danas je nazočio i početku radova na križanju Bosanske ulice i Ulice Stjepana Radića na šibenskom Baldekinu, vrijedni oko 2,2 milijuna kuna, uvećano za PDV. Početak radova obilježili su pripremni radovi na vodoopskrbnoj premosnici, obilježavanje svih bitnih točaka buduće prometnice, uklanjanje stabala te gradnja četiriju garaža.

Burić je izrazio zadovoljstvo što će se konačno urediti jedna od bolnih prometnih točaka u Šibeniku, ali istovremeno i uvesti red u promet, uz poštivanje potreba pješaka koji se gradom trebaju kretati uz što višu razinu sigurnosti. U sklopu projekta uredit će se nogostup i pješački prijelazi, posebice imajući u vidu da se u blizini nalaze dvije osnovne škole, vrtić i jaslice.

Radovi na uređenju semaforiziranog križanja uz popratnu infrastrukturu trebali bi biti gotovi kroz 90 radnih dana.

Komentirajte prvi

New Report

Close