Burić ipak neće biti gradonačelnik, izgubio je za jedan glas!

Autor: Agencija VLM , 04. lipanj 2013. u 14:34
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U kutijama su se, naime, pronašla dva slijepljena listića, a i četiri koja su bila proglašena nevažećima ipak su pribrojana

Dinko Burić ipak je izgubio izbore u Belišću i to za samo jedan glas, službeno je priopćilo Županijsko izborno povjerenstvo u Osijeku. U kutijama su se, naime, pronašla dva slijepljena listića, a i četiri koja su bila proglašena nevažećima ipak su pribrojana.

No, konačnu odluku o gradonačelniku Belišća po svemu sudeći donijet će tek Ustavni sud. HDSSB će najvjerojatnije uložiti žalbu za što je rok 48 sati, a isto toliko ima potom i Ustavni sud da se izjasni o nevjerojatnoj situaciji.

Kada je Gradsko izborno povjerenstvo Belišća danas donosilo kutije u ŽIP, rezultat je bio takav da je Burić imao prednost od jednog listića. No, novim prebrojavanjem nastao je ponovno obrat.

Njegova je stranka tražila novo brojanje nevažećih listića jer je, prema podacima iz izborne noći, Burić izgubio bitku za čelnog čovjeka Belišća za četiri glasa pa se pojavila informacija kako bi on, nakon novog prebrojavanja, ipak mogao pobijediti u utrci za gradonačelnika Belišća.

Ni Huis ni Burić nam ne odgovaraju na telefonske pozive. No, reagirali su iz stožera HDZ-ova Dinka Huisa.

– Informacije da je Burić pobijedio za jedan glas nisu točne jer je još uvijek u tijeku zasjedanje Županijskog izbornoga povjerenstva u Osijeku. Molimo sve građane i sve predstavnike medija da poštuju zakonske procese kojima će ŽIP utvrditi pobjednika prebrojavanjem i utvrđivanjem pravovaljanosti glasačkih listića te pričekaju i službenu informaciju – apelirali su.

Komentirajte prvi

New Report

Close