Budžet KBC-a Rijeka smanjen za 2,7 milijuna kuna

Autor: Agencija VLM , 17. srpanj 2014. u 17:11
Nel Pavletic/PIXSELL

Dežurstva od 24 sata odrađivali su samo liječnici koji su o tome dali pisanu suglasnost, napomenula je Belobrajić-Čahut.

– Proračun KBC-a Rijeka od 1. srpnja smanjen je za 2,686 milijuna kuna i sada je na razini onoga iz 2005. godine, rekla je predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske Radmila Belobrajić-Čahut, napominjući kako najveći dio proračunskog novca, do 1. srpnja 43 milijuna, a po novome 40 milijuna, odlazi na plaće zaposlenika. Pita se što se uopće može učiniti s ostatkom novca. Govoreći o dežurstvima i prekovremenim satima u bolnicama, Belobrajić-Čahut je kazala kako 24-satno dežurstvo nije protuzakonito, možda je, veli u koliziji s Zakonom o radu, prema kojemu bi se svaki rad više od 180 prekovremenih godišnje sati tretirao kao protuzakoniti, što podliježe inspekciji rada i sankciji poslodavca.

Dežurstva od 24 sata odrađivali su samo liječnici koji su o tome dali pisanu suglasnost, napomenula je Belobrajić-Čahut i naglasila kako će se novim, prije dva dana usvojenom Zakonu o radu kolektivnim ugovorima limit prekovremenih sati moći dići i do 250 sati godišnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close