Broj kruzera koji smiju dnevno u Dubrovnik smanjiti

Autor: Poslovni dnevnik , 23. kolovoz 2017. u 16:07
Ulaske velikih turističkih brodova treba rasporediti kroz cijeli tjedan/Grgo Jelavić/PIXSELL

U danima najvećih opterećenja prometa tijekom jutra u Dubrovnik uđe i više od sedam tisuća putnika s kruzera.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković zauzeo se u utorak za raspoređivanje termina dolazaka kruzera u Dubrovnik, ustvrdivši kako šest ili sedam brodova na kružnim putovanjima dnevno ne može donijeti kvalitetniju uslugu kojoj treba težiti u predstojećim sezonama.

Franković je upozorio na sve češće napise u inozemnim medijima o gužvama kojima je Dubrovnik izložen u sezoni, što, kaže, stvara negativan imidž i nanosi potencijalno veliku štetu turizmu u tom gradu. Izneseno je to na sastanku s ravnateljem Lučke uprave Dubrovnik Blažom Pezom i njegovim suradnicima upravo na tu temu, a s ciljem smanjivanja gužvi koje se tijekom sezone stvaraju poglavito u povijesnoj jezgri.

"Rezultat dosadašnje prakse dolazaka brodova za posljedicu ima smanjenje kvalitete ukupne turističke usluge. Ovakvom praksom, koja je potpuno neodrživa, svim posjetiteljima, neovisno o načinu dolaska, ne pružamo najbolje iskustvo Dubrovnika'', upozorio je Franković te kazao kako se potrebno orijentirati se na smanjenje broja brodova koji uplovljavaju u jednom danu odnosno poticati njihovu disperziju tijekom dana i tjedna.

U danima najvećih opterećenja prometa, posebice tijekom srpnja i kolovoza, kada samo tijekom jutra u Dubrovnik uđe i više sedam tisuća putnika s kruzera, uz oko 25 tisuća gostiju u različitim objektima, to je problem za redovno funkcioniranje grada, upozorio je gradonačelnik Franković.

Komentirajte prvi

New Report

Close