‘Brodosplit zastrašuje radnike i vodi kazneni postupak’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. ožujak 2013. u 16:50
Jozo Maric, zupanijski povjerenik HUS-a za Splitsko-dalmatinsku zupaniju, Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL AUTOR

‘To nije kazneni postupak i ne može poslodavac na takav način postupati i preuzimati ono što je u ovlasti sudova ili represivnih tijela.’

Voditelj regionalnog ureda Hrvatske udruge sindikata (HUS) za Dalmaciju Jozo Marić neugodno je iznenađen što se u današnjem priopćenju Brodosplita izvješćuje da je predsjednik njegove uprave Tomislav Debeljak izvrgnut prijetnji smrću i navodi kako je "osumnjičenom zaposleniku dano pravo da uloži svoju obranu te je radi sprječavanja utjecanja na svjedoke udaljen s radnog mjesta do završetka postupka".

"To nije kazneni postupak i ne može poslodavac na takav način postupati i preuzimati ono što je u ovlasti sudova ili represivnih tijela. Takvi navodi poslodavca su neprofesionalni, neozbiljni i neuobičajeni. Na taj način poslodavac zastrašuje i sindikate i radnike u Brodosplitu", rekao je Marić. Splitska policija priopćila je kako do danas poslijepodne nije zaprimila nikakvu prijavu o prijetnji smrću Debeljaku.

U priopćenju Brodosplita se navodi kako je "visoko pozicionirana osoba Brodosplita" primila telefonski poziv zaposlenika s prijetnjom smrću predsjedniku uprave Brodsplit-Brodogradilišta d.o.o. Tomislavu Debeljaku. Neki su mediji izvijestili kako je radnik koji je navodno uputio prijetnju Debeljaku sindikalac Zvonko Šegvić.

Komentirajte prvi

New Report

Close