"Brodogradnja u Hrvatskoj je spašena"

Foto: Robert Anic/PIXSELL Foto: Robert Anic/PIXSELL

Vrdoljak je istaknuo kako se prije dvije i pol godine, kada se krenulo u restrukturiranje hrvatskih brodogradilišta, bojao hoće li se u tome uspjeti.

Hrvatska brodogradnja je spašena, rekao je u utorak ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak na primopredaji novog broda u Brodotrogiru.

"Ljudi, ne brinite za svoje plaće i radna mjesta - brodogradnja Hrvatske je spašena", rekao je Vrdoljak na ceremoniji predaje tankera za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda, koji je izgrađen u Brodotrogiru. Brod je predan predstavnicima norveške kompanije Blystad Group u petogodišnji najam, a vrijednost mu je oko 50 milijuna dolara.

Vrdoljak je istaknuo kako se prije dvije i pol godine, kada se krenulo u restrukturiranje hrvatskih brodogradilišta, bojao hoće li se u tome uspjeti.

"Nakon dvije i pol godine hrvatska brodogradnja ne samo da je preživjela...nego se pretvara u konkurentnu svjetsku brodogradnju s privatnim vlasnicima gdje država treba ispuniti sve svoje obveze tijekom programa restrukturiranja", kazao je Vrdoljak.

Po njegovim riječima, uspjeh hrvatske brodogradnje u svim brodogradilištima u budućnosti će biti i veći, jer se u svijetu vjeruje hrvatskim brodograditeljima.

Takvo povjerenje u hrvatske brodograditelje postoji unatoč, kako je kazao, riziku na svjetskom tržištu i gubljenju povjerenja u stabilnost te industrije.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!