Brlogu već 500.000 kuna

Autor: Lucija Špiljak , 28. studeni 2018. u 21:59
Piva Plavuša i Neposlušna su u 150 kafića i više lanaca, a proizvede ih se 4000 litara godišnje

U prva 2 dana kampanje za povećanje proizvodnje i suvlasništvo prikupili više od pola željenog.

Pivovara Brlog iz Zadra je u svega dva dana svoje druge crowdfunding kampanje prikupila više od polovice traženog iznosa za širenje proizvodnih kapaciteta.

Ljubiteljima piva ponudili su mogućnost da postanu suvlasnici i članovi ove zadruge, a interes građana prelazi prvi cilj od 500.000 kuna. U pivovari trenutačno radi 15 članova zadruge uz troje stalno zaposlenih, a uz nove članove žele ojačati zajednicu i stvoriti društveni utjecaj.

Planiraju i razvoj novih proizvoda, nabavku dostavnog vozila i povećanje broja zaposlenih. Investicija se prikuplja kroz članarine, minimalno 1000 kuna po članu i dodatne zadružne uloge, od kojih svaki dodatni vrijedi 6000 kuna, i njime se ostvaruje 1 jedinica raspodjele dobiti.

Učlanjenjem se ostvaruju suvlasničke beneficije kao sudjelovanje u dobiti i pravo glasa na Skupštini, transparentan uvid u poslovanje Pivovare i godišnju količinu piva.

"Podići ćemo ljestvicu ulaganja jer nas zanima umrežavanje i stvaranje jake zajednice suradnika", ističe suosnivačica Ana Teskara. Njihova piva Plavuša i Neposlušna su u oko 150 kafića i nekoliko trgovačkih lanaca po Hrvatskoj. Mjesečno proizvedu 3-4000 litara i uprihode oko 70.000 kuna.

"To je ovisno o sezoni i nekim okolnostima, no konstantno raste. Dosad je bio isključivo organski rast, bez ulaganja u prodaju i marketing i bez zapošljavanja, tj. rada na prodaji, a sada planiramo jači angažman", zaključuje Teskera. 

Komentirajte prvi

New Report

Close