Britanski investitori ulažu 50 milijuna dolara u otok Obonjan

Autor: Marija Crnjak , 30. studeni 2015. u 14:08
Foto: Pixsell

Investitori su glazbeni promotori iz Velike Britanije, Sound Channel, nacionalni turistički operator CMT i operativna kompanija Gratiosus koji od otoka planiraju napraviti idiličnu, održivu odmorišnu destinaciju baziranu na kreiranju posebnog i iznimnog ugođaja.

Ovih dana kreću građevinski radovi na projektu Obonjan Rivijera, britanskoj investiciji na otoku Obonjan koja se realizira sukladno sporazumu između Grada Šibenika, Sunčanog Hvara i Projekata Šibenik potpisanom početkom godine.

Kako je poznato, investitori su glazbeni promotori iz Velike Britanije, Sound Channel, nacionalni turistički operator CMT i operativna kompanija Gratiosus koji od otoka planiraju napraviti idiličnu, održivu odmorišnu destinaciju baziranu na kreiranju posebnog i iznimnog ugođaja.

Kako nam je pojasnio Kristijan Gržetić iz NPR Consulting za odnose s javnošću, Obonjan će postati destinacija specijalizirana i infrastrukturno koncipirana za kreiranje i pružanje modernog turističkog doživljaja na područjima umjetnosti, glazbe, održivog življenja, wellnessa, gastronomije i tehnologije za turiste i posjetitelje iz čitavog svijeta. U prvoj fazi Britanci će u Obonjan investirati 50 milijuna kuna, a do sezone 2016. trebali bi se otvoriti smještajni kapaciteti s 1500 kreveta. Dinamika daljnjih ulaganja ovisit će o brzini izdavanja potrebnih dozvola, te o procjenama potreba za ulaganjem.

“Ideja investitora nije „nije betoniranje otoka“ već ulaganje u nego novi vid turizma baziranog na modernom pristupu ekološke održivosti te prilagođenog današnjim ekonomskim prilikama”, ističe Gržetić.mc

Komentirajte prvi

New Report

Close