Britanci zovu naše stomatologe na rad za plaću od 50.000 eura

Autor: Poslovni.hr , 08. rujan 2015. u 09:09
Foto: Thinkstock

Najmanje tri godine radnog iskustva i dobro znanje engleskog jezika, uvjeti su za hrvatske stomatologe koji profesionalnu karijeru žele nastaviti u Velikoj Britaniji i zarađivati 50 tisuća eura godišnje.

Najmanje tri godine radnog iskustva i dobro znanje engleskog jezika, uvjeti su za hrvatske stomatologe koji profesionalnu karijeru žele nastaviti u Velikoj Britaniji i zarađivati 50 tisuća eura godišnje. Tako barem stoji u pozivu tvrtke angažirane za britanski lanac stomatoloških ordinacija, koji je intervjue za hrvatske stomatologe organizirao u Budimpešti sredinom rujna.

Kako piše Večernji list, poziv kruži posljednjih dana i poziva stomatologe na registraciju i dolazak na razgovor uz opis kako im se nudi mogućnost rada za jedan od najvećih stomatoloških lanaca u Velikoj Britaniji koji čini više od 300 stomatoloških ordinacija diljem zemlje s ukupno 2,5 milijuna pacijenata. Dok odaziv hrvatskih stomatologa tek treba pričekati, sigurno je da će takvih poziva hrvatskim stomatolozima biti još. Naime, Velika Britanija jedna je od brojnih zapadnih europskih zemalja kojima nedostaje stomatologa. U Hrvatskoj to nije slučaj jer na tisuću stanovnika, prema procjenama, imamo jednog stomatologa. Ipak, i taj je prosjek upitan, ističe akademik Vjekoslav Jerolimov.

'Kad gledamo tu brojku, možemo reći da zadovoljava potrebe, no o tomu bi se dalo raspravljati. Jer ako gledamo Zagreb, tada jedan stomatolog dolazi na 700-800 stanovnika, dok u slučaju istočne Slavonije to može biti i jedan stomatolog na tri pa čak i tri i pol tisuće stanovnika. Dakle, sigurno je da Hrvatska negdje ima dovoljno, a negdje premalo stomatologa',  pojasnio je profesor.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close