Britanci izabrali 20 najboljih europskih zemalja za odmor: Pogledajte gdje je Hrvatska

Autor: Poslovni.hr , 19. travanj 2016. u 10:39
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Čitatelji su između ostalog, odabrali i 20 omiljenih europskih zemalja za putovanja.

Više od 75.000 čitatelja glasalo je u velikoj anketi britanskog Telegrapha u sklopu koje se dodjeljuje nagrada Telegraph Travel Award. 

Čitatelji su između ostalog, odabrali i 20 omiljenih europskih zemalja za putovanja. 

Na prvo mjesto čitatelji su smjestili Italiju uz opis: "Italija je oduvijek bila i još uvijek jest najomiljenija zemlja za odmor Britanaca", stoji u objašnjenju. 

Na drugom mjestu je Island, što je "sjajno postignuće za zemlju koja je nekoć bila na marginama kad su odmori u pitanju". Sada je financijski mnogo pristupačnija i povezanija, a impresivan krajolik ostavlja snažan dojam na čitatelje", navode u objašnjenju.

Bez obzira na mnoge probleme s kojima se Grčka suočavala proteklih godinap, Britanci ju i dalje vole pa su je smjestili na visoko treće mjesto.

Na visoko četvrto mjesto smjestili su Hrvatsku. "Poznato je da ovoj zemlji nedostaje pješčanih plaža, ali Hrvatska se za to iskupila desecima malih otoka raspršenih duž obale. Pomogla joj je i odlična kuhinja, inspirirana onom talijanskom, kratak put od Velike Britanije i generalno dobar dojam", piše Telegraph. 

Cijeli popis pogledajte ovdje

Komentirajte prvi

New Report

Close