Brat Gorana Marića imenovan za člana Uprave Tehničkih servisa željezničkih vozila

Autor: Poslovni.hr , 01. ožujak 2017. u 12:41
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Za člana Uprave Tehničkih servisa željezničkih vozila, tvrtke kćeri HŽ Putnički prijevoz, prošli tjedan je imenovan Svetimir Marić, brat ministra državne imovine Gorana Marića. Svetimira Marića je na tu funkciju imenovao direktor HŽ PP-a Robert Ferdelja, koji predstavlja Skupštinu Tehničkih servisa.

Ferdelja je inače kadar još iz doba Vlade Zorana Milanovića i , kako doznaje Večernji list, u petak mu istječe mandat. Svetimir Marić je pak radio u sustavu HŽ-a sve do prošle godine, kada je razriješen s mjesta direktora još jedne tvrtke kćeri HŽ PP-a, tvrtke Tersus Eko koja se prije zvala Čišćenja i njega putničkih vagona.

Marić je bio direktor te tvrtke od 2005., a naši sugovornici iz HŽ-a kažu da se povukao s te pozicije nakon što je tvrtka zapela u probleme. Marić je, kažu upućeni, još neko vrijeme bio zaposlen u tvrtki i to na direktorskoj plaći sve dok nije proglašen viškom.

Iz tvrtke je otišao, kako tvrde Večernjakovi sugovornici uz isplatu šest plaća i završio je na burzi nezaposlenih. Tvrtka Tehnički servisi željezničkih vozila inače preuzela je dio djelatnosti tvrtke Čišćenje i njega putničkih vozila dok se Tersus Eko bavi održavanjem nekretnina.

Svetomir Marić je od 1998. do 1999. bio ravnatelj Tehničke škole Zagreb, a od 1999. do 2000. bio je član uprave zagrebačkog poduzeća Čistoća. Po struci je diplomirani inženjer prometa. Tehnički servisi željezničkih vozila dobro posluju, u 2015. su ostvarili 172 milijuna kuna prihoda i dobit od 240 tisuća kuna.

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, u čijem je resoru HŽ PP, kažu da ministar Oleg Butković nije sudjelovao u imenovanju Marića na čelo Tehničkih servisa. Sam Marić očitovao se kako "nije upoznat s tim procesom" te kako mu brat radi u HŽ-ovu sustavu više od 35 godina.

Slučaj nije želio dodatno komentirati.

Komentari (4)
Pogledajte sve


Tko je njega progurao za ministra?

zdravko mamić preko kolinde, kao protuslugu za ”pošteno” suđenje

Tko je njega progurao za ministra?

G.Marić je trebao reči da tog gospodina ne poznaje kao za M Pucara

deri rođo, nije čačino.

New Report

Close