Brat generala Gotovine: Bili smo puni emocija, jednostavno nismo znali što reći

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. studeni 2012. u 13:07
Brat Ante Gotovine Boro Gotovina / PXL

“Čuli smo se nakon presude, on dolazi u Hrvatsku a cijeli tok događanja ja ne znam. Ne znam hoće li doći baš kod nas u Pakoštane i hoće li mu okolnosti to dopuštati”, rekao je Boro novinarima.

Čestitari se okupljaju na malom obiteljskom slavlju u kući brata generala Ante Gotovine, Bore, koji gotovo čitavo vrijeme postupka u Haagu nije htio davati izjave za medije. "Čuli smo se nakon presude, on dolazi u Hrvatsku a cijeli tok događanja ja ne znam. Ne znam hoće li doći baš kod nas u Pakoštane i hoće li mu okolnosti to dopuštati. Bili smo puni emocija, jednostavno nismo znali što jedno drugome reći, ali smo zahvalili Bogu što mu je dao snage da izdrži sve ovo", rekao je Boro novinarima.

Napominjući da tijekom procesa nije komunicirao s medijima jer je ocijenio da će to puno više štetiti njegovoj obitelji i bratu Anti, rekao je kako su sada, kada je sve gotovo svi mediji dobrodošli. Sada se pokazalo da sam u pravu jer je moj brat proveo 11 godina što u bijegu što u pritvoru nevin, kazao je. Prvostupanjska presuda bila je nakaradna. Znajući da pravda na kraju mora pobijediti, ja sam i prije izricanja bio uvjeren da će presuda biti oslobađajuća, a pogotovo jer je predsjednik Vijeća bio Meron, koji zna razliku između dobra i zla.

Poznajem Antu, na njegovom izrazu lica vidio sam da on također vjeruje da će presuda biti oslobađajuća i to je meni bio signal da budem još sigurniji. Od prvog dana znao sam da pravda mora pobijediti i vjerovao sam u pravednost jer to je obiteljski gen, nismo odgajani da radimo zlo nego dobro, tako bismo i sutra postupili da treba, rekao je novinarima Boro Gotovina.

Komentirajte prvi

New Report

Close