Branitelji uz Mamića: A gdje je DORH bio do sada?

Autor: Agencija VLM , 16. ožujak 2013. u 12:23
Zdravko Mamić (Foto: Daniel Kasap/PIXSELL)

“Pitamo se da li je govor mržnje kada ministar Jovanović prije pola godine javno poziva na linč Zdravka Mamića”, pišu branitelji.

U trenucima dok mu prijeti zatvorska kazna zbog govora mržnje Zdravko Mamić ipak ima potporu dijela javnosti. Udruga navijača Dinama sudionika Domovinskog rata priopćenjem su izrazili podršku izvršnom predsjedniku Dinama koje donosimo u cjelosti:

Gdje je tada bio DORH?!

"Sinoć je na protesnom skupu Udruga navijača Dinama sudionika Domovinskog rata dala podršku Zdravku Mamiću i izrazila negodovanje u vezi njegovog uhićenja. Pred policijskom postajom na Senjaku, kamo su odveli Zdravka Mamića da provede noć, mi branitelji smo se zapitali da li današnja vlast misli ponovo otvorit Goli otok? Tamo ponovo zatvarati ljude koji izražavaju svoje mišljenje pod izgovorom da je to govor mržnje, a ne sloboda govora? Da li će nam zabraniti govoriti istinu da je Srbija izvršila agresiju na republiku Hrvatsku i da su palili hrvatske gradove i sela, ubijali žene, djecu,starce, nedužne civile i ranjenike? Da su odvodili hrvatske branitelje u srpske logore i tamo ih mučili i ubijali. U toj pobuni i agresiji aktivno je sudjelovao Stanimirović i još mnogi drugi kojisada slobodno šeću po Hrvatskoj, a mnogi od njih su sudjelovali u zločinima i silovanjima hrvatskih žena. Pitamo se gdje je bio DORH? Pitamo se da li je govor mržnje kada ministar Jovanović prije pola godine javno poziva na linč Zdravka Mamića, da li je govor mržnje kad ministar uspoređuje Kardinala Bozanića sa najvećim zlom hrvatskog naroda i najvećim zločincom Slobodanom Miloševićem? Zdravko Mamić nikad u svojim javnim istupima nije izražavao mržnju prema srpskom narodu u cjelini, ovo je odgovor ministru Jovanoviću na mnoštvo provokacija koje je do sada upućivao Mamiću osobno koje su bile prepune mržnje.

Gdje je tada bio DORH?!"

Komentari (10)
Pogledajte sve

Ovo je pokazatelj selektivnog provođenja “Zakona” na zahtjev iz vrha. Mjesecimam se već traži način kako eliminirati Mamića koji jest bezobrazan i neprimjeren ali ovakva “Intervencija” s izjavama čak i predsjednika je čista želja za eliminacijom. Zakon se provodi za neke i na nekima i to kada to nekome odgovara. Jovanović svojim izjavama potpiruje i izaziva, uopće nije na razini posla koji bi trebao raditi, bavi se glupostima. Glavni problem je što je nesposoban postaviti nekakav okvir jer jednostavno ne zna a želi od početka eliminirati aktere tipa Mamića. To je za ministra nedopustivo i kao nadležna osoba bi zbog tiga trebao odgovarati. Mamićevo ponašanje je lajanje psa bez stvarne opasnosti a Jovanovićevo planirana eliminacija pod svaku cjenu na podmukli način.

ovo bi na kraju mogao ispasti fjasko ako se pokaže da je iskorišten represivni državni aparat radi obračuna ministra s mamićem. iz mamićevih izjava kroz duži niz godina nisam nigdje vidio da ima nešto protiv srba nego su sve uvrede i klevete koje je mamić izrekao usmjerene prvenstveno na ministra kao osobu, a ne na srbe kao nacionalnu manjinu (iako je spominjao ministrovu nacionalnost). na stranu to što je mamićev rječnik nekulturan i neprimjeren, ali ovo za što će ga vjerojatno teretiti čini mi se teško dokazivo….pogotovo je upitna osnovanost pritvora jer njegova izjava je javno izrečena i snimljena pa više i tako ne može utjecati na svjedoke


JOVANOVIĆ
ŽELJKO
NIKO
1965
RIJEKA
Ne

Dani u MORH-u
Borbeni sektor Neborbeni sektor
308 0

Dani u MUP-u
Borbeni sektor Neborbeni sektor
0 0

UKUPNO
Borbeni sektor Neborbeni sektor
308 0

Sveukupno dana

308

A di je bio Zdravko Mamić???


Ja sam više vremena kao branitelj proveo vršeći nuždu nego taj ministar, koji je usput i mlađi koju godinu od mene, sve zajedno. Ne znam di je bio Mamić ali ni 308 dana nije baš neka cifra s kojom bi se domoljub, koji cilja na mjesto u Vladi svoje domovine, trebao posebno hvaliti. Od svega što sam do sada vidio, tih 308 dana služi mu samo kao podloga za enormnu količinu uobraženosti, drskosti, bahatosti i primitivizma, uzevši u obzir funkciju koju obnaša…. Tih 308 dana poslužilo je očito i u svrhu fasciniranja jadnika koji nisu bili ni dana, niti su što drugo učinili u interesu obrane domovine. I u konačnici, obzirom n način na koji su provedeni, od tih 308 dana može biti više štete nego koristi…

Kako je moguće da jedan ratni profiter i švercer izgovori takve grozote prema jednom hrvatskom branitelju,a da hrvatske braniteljske udruge ostanu nijeme???

New Report

Close