Braco Vuković: Radio 101 kupujem ja, Juraj Hrvačić mi je samo jamac

Autor: Saša Paparella,VLM , 05. srpanj 2011. u 22:00

Novi vlasnik želi na Radio 101 vratiti nekadašnje zvijezde, dostići prijašnju slušanost te 10-ak milijuna kuna godišnjeg prihoda

Ja sam jedini vlasnik tvrtke Media servis, koja je dala najbolju ponudu za kupnju Radija 101 u stečaju. Dakle, nije istina da taj radio kupuje Juraj Hrvačić, iako je on sa svojim Obiteljskim i Narodnim radijom podupro naš projekt. Ta dva snažna medija stala su kao jamci iza ponude Media servisa, kako bi od Erste banke dobili 15 milijuna kuna kredita za kupnju Stojedinice“, izjavio je za Poslovni dnevnik Braco Vuković, osnivač i vlasnik Media servisa, produkcijske kuće specijalizirane za proizvodnju radijskog programa. Vuković ne spori da je već 15 godina poslovno povezan s Hrvačićem, nekoliko godina bio je direktor njegovog Obiteljskog radija, a sve do ovog tjedna radio je kao direktor i glavni urednik Narodnog radija. Međutim, Stojedinicu naziva vlastitim životnim izazovom. ”Sukladno predugovoru potpisanom s Marojem Stjepovićem, stečajnim upraviteljem Stojedinice, do 12. srpnja moramo uplatiti ostatak novca, a potom pričekati suglasnost Vijeća za elektroničke medije o prijenosu koncesije. Naravno, ako nas odbiju, novac nam se vraća”, kaže Vuković. U Vijeću, na žalost, niti ovoga puta nismo uspjeli dobiti odgovor na blagovremeno poslani mail.

Strah zbog Majhera
Na pitanje zašto je za Stojedinicu ponudio 15,1 milijuna kuna, kad su procjene o vrijednosti bile pet do sedam milijuna kuna, Vuković objašnjava: “Strahovali smo od ponude Josipa Majhera. Po gradu se pričalo da će ponuditi barem 10 milijuna kuna, pa smo htjeli biti sigurni”. Uvjeren je da uloženi novac može vratiti za 10 godina, a možda i za manje. Vukovićeva je želja doseći slušanost kakvu je taj radio imao prije nekoliko godina, te barem polovicu od nekadašnjih prihoda, koji su dosezali i po 23 milijuna kuna. Tada je, doduše, na radiju bilo zaposleno čak 59 ljudi (sada ih je samo 23). Željko Matić ostaje na mjestu glavnog urednika. Vuković namjerava pozvati neke od poznatijih novinara i voditelja koji su tijekom frakcijskih borbi, ali i zbog dugotrajne neisplate plaća, otišli sa Stojedinice. Radio ostaje u središtu grada, u Gajevoj ulici, a za plaće će, barem u prvo vrijeme, garantirati Hrvačićeve tvrtke.

Šukerove procjene
Hrvačić je u ožujku za Poslovni dnevnik izjavio kako ga ne zanima preuzimanje Stojedinice, no propustio je spomenuti da će u tom poslu biti jamac poslovnom partneru. Drago Perić, koji je do stečaja bio predsjednik Uprave Radija 101, tvrdi da se u siječnju 2010. s Hrvačićem mimoišao na vratima kabineta tadašnjeg ministra financija Ivana Šukera, koji mu je rekao da “ne vidi nikog sposobnijeg za spas Stojedinice nego što je Jura Hrvačić”. Sam Šuker tada nije bio voljan pomoći radiju, koji je na kraju završio u stečaju, a potom i na bubnju. Doznajemo i da je za Stojedinicu bio zainteresiran Michael Ljubas, vlasnik niza tvrtki i portala dnevno.hr.

Prijava protiv bivšeg predsjednika uprave

Policija saslušava studente
Policija intenzivno radi na kaznenoj prijavi koju je protiv Darija Duspera, nekadašnjeg predsjednika Uprave Radija 101, prije godinu i pol podnio njegov nasljednik Drago Perić. Kako neslužbeno saznajemo, temeljem dokumentacije o poslovanju Radija 101 od 1999. do 2009. policija obavlja informativne razgovore s nekadašnjim studentima kojima je preko student-servisa uplaćeno 60 milijuna kuna. Procjenjuje se da je svega 20 do 30 posto tog novca bilo zarađeno studentskim radom – ostatak, umanjen za proviziju, studenti su protuzakonito proslijedili honorarcima Stojedinice. Dio novca, kao bonus na plaću, podijelili su i zaposlenici.

Komentirajte prvi

New Report

Close