Božo Prka povlači se s mjesta predsjednika Uprave PBZ-a

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dinko Lucić, kandidat je za predsjednika Uprave PBZ-a

Intesa Sanpaolo  objavljuje,  da je dugogodišnji predsjednik Uprave Božo Prka, donio odluku o odlasku iz Privredne banke Zagreb d.d. iz osobnih razloga, nakon isteka tekućeg mandata 10. veljače 2018.

Nadzorni odbor prihvatio je njegovu odluku i zahvaljuje g. Prki na dugogodišnjem uspješnom rukovođenju i osobnom doprinosu rastu i razvoju Banke i  cijele PBZ Grupe.

Sukladno navedenom, Nadzorni odbor imenovao je Dinka Lucića kao kandidata za predsjednika Uprave, što podliježe ishođenju prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke. Dinko Lucić, dugogodišnji je član Uprave PBZ-a koji je također bio i član Uprave VÚB banke u Slovačkoj.

Božo Prka,  na mjesto predsjednika Uprave PBZ-a došao je početkom 1998. godine.

Ignacio Jaquotot, direktor Sektora za međunarodne banke supsidijare Intese Sanpaolo, rekao je: "Za vrijeme dvadesetogodišnjeg rukovođenja od strane g. Prke, Banka je privatizirana i u potpunosti preoblikovana u modernu i inovativnu financijsku instituciju koja je postala tržišni i tehnološki lider u različitim segmentima bankarskog poslovanja. Još jednom, želim osobno zahvaliti g. Prki za njegov vrijedan doprinos tijekom godina i poželjeti mu sve najbolje u budućnosti."

PBZ  i dalje ostaje na čelu hrvatske bankarske scene. Visoko je likvidna i kapitalizirana Banka s bazom od preko 1,6 milijuna  klijenata.  PBZ je danas centar izvrsnosti za mnoga područja bankarskog poslovanja u Intesa Sanpaolo Grupi, a nedavno je postao i regionalni hub, preuzimanjem banaka supsidijara u Bosni i Hercegovini i Sloveniji u sklopu vlasničkog restrukturiranja unutar Grupe."

Božo Prka je izjavio: "Nakon vrlo intenzivnog  i dugog razdoblja provedenog na čelu Uprave PBZ-a odluku o odlasku iz Banke donio sam isključivo  motiviran osobnim razlozima sa željom da se ubuduće više posvetim privatnom životu i svojoj obitelji, a ne s namjerom preuzimanja neke druge dužnosti." 

Komentari (6)
 • Jovan
  Jovan 9:35 14.10.2017.

  Setac


  dok je onog računa u Italiji neće biti kruha gladan.

  0naj račun gdje je deponirao 100 000 000 EUR-a?

 • benčić-jur
  benčić-jur 19:13 13.10.2017.

  @ Setac
  Ako je preko Medike g.Prka i kreditirao Agrokor, to istovremeno ne znači da će osvanuti kao njen direktor.

 • Setac
  Setac 16:46 13.10.2017.

  Zbog Nexe-a su neki i prije odletjeli…..ali dok je onog računa u Italiji neće biti kruha gladan. A možda konačno osvane i kao predsjednik Uprave Medike

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!