Božo Petrov podnio prijavu DORH-u protiv Ivice Todorića

Autor: Poslovni.hr , 30. ožujak 2017. u 21:03
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tako se i Most priključio oštrim kritikama koje su dolazile iz oporbenih stranaka, s time što su žaoke SDP-a išle na adresu ministra financija Zdravka Marića, dok Most “puca” izravno na Ivicu Todorića.

Predsjednik Sabora i Mosta Božo Petrov danas je, kako neslužbeno doznaje Večernji list iz Mosta, podnio kaznenu prijavu DORH-u protiv Ivice Todorića i uprave Agrokora zbog lažiranja financijskih izvještaja. Na prijavu ga je motivirala izjava Jurija Solovjeva, prvog potpredsjednika ruske državne banke, koja je, istina, dan kasnije ublažena. 

Tako se i Most priključio oštrim kritikama koje su dolazile iz oporbenih stranaka, s time što su žaoke SDP-a išle na adresu ministra financija Zdravka Marića, dok Most “puca” izravno na Ivicu Todorića. 

Lažiranje izvještaja, jednako kao i povreda prava vjerovnika u gospodarskom poslovanju, kazneno je djelo i po domaćim i po međunarodnim zakonima za koje se zbog “znatne štete” može dobiti i do deset godina zatvora. Zatvorsku kaznu može dobiti vlasnik, član uprave ili druga odgovorna osoba dokaže li im se da ne vode trgovačke knjige ili poslovne knjige koje su po zakonu obvezni voditi, ili ih vode tako da je otežana preglednost poslovanja ili imovinskog stanja, ili trgovačke ili poslovne knjige ili poslovne isprave koje je obvezan čuvati uništi, prikrije, u većoj mjeri ošteti ili na drugi način učini neuporabljivim. Zakonski su paragrafi jedno, a sudska praksa ipak nešto drugo, pa podaci o presudama pokazuju da su sudovi lažiranje financijskih izvještaja sankcionirali s nekoliko mjeseci uvjetne kazne ojačane duljim razdobljem kušnje.  

Cijeli članak pročitajte ovdje.  

Komentari (20)
Pogledajte sve

Ovo je pretposljednja faza u poduzetničkoj evoluciji u RH. Nakon ovoga će se naši neuki poduzetnici dovesti u red i paziti komu daju robu i uz koje uvjete, a ne postupati po modelu plave ribe. Raja voli cipelarenje gubitnika, ali ništa ne uči! Kada je Kradan “pao” svi su ga, spravom, cipelarili, ali i dalje plaćaju reket HGK za lagodan život šake uhljeba, dok Kradanu ništa ne fali! Isto će biti i sa Todinom dinastijom! Slijedeća evolucijska faza je državni sektor…

Ne volim ljude koji reagiraju kada su ljudi na podu.

Božo zašto nisi prijavio Milana Bandića prošle godine već si sa njim potpisao koaliciju?

Mogao bi ti Mile ispričati kako je mijenjao Zagrebačku zemlju vrijednu za Todinu bezvrijednu.

A sve za izgradnju KONZUM centara.

Kaj ga treba neki Rus prijaviti da vidiš kriminal?

Najnovija vijest ,iz jako pouzdanih izvora,Zdravko Marić je Tozin sin,vanbračni.Tozo ga nikada javno nije htio priznati za sina,ali mu je potajice sve omogučio.Neka se i ovo zna!Sada je Tozo nahebo od svoga ,valjda,pravog tate Ante,ako ovo pročita.Ima Tozo još razasute djece po lijepoj našoj,pravi bećar.”Neće snaša tamburaša,hoče snaša dobrog hebača”!Dobro je pohebao RH!

Zavrsio IPO Agrokora. Jos niste skuzili ? Jamstva su bila IPO. Izgubila ” Hrvatska ” .
Mali dionicari, mirovinski fondovi, mali i srednji dobavljaci, RH izgubila porez. Amerikanci popusili na najjace. Gazda je Hrvatska. Mi smo kolateral.

New Report

Close