Božićnice: Da radite u dm-u dobili biste još jednu plaću, HT bi vam dao 2500 kn, a neki zahvalnicu

Autor: Poslovni.hr , 06. prosinac 2012. u 20:44
Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Ima poslodavaca koji će sa svojim radnicima podijeliti dio kolača, zvali ga božićnica, nagrada ili trinaesta plaća.

Bez božićnice ove godine ostaju državne i javne službe, državnim poduzećima zabranjeno je isplatiti ih čak i kad je riječ o dobitašima. I brojne privatne tvrtke u problemima na takvu vrstu radosti na kraju godine ne mogu niti misliti. Ipak, ima poslodavaca koji će sa svojim radnicima podijeliti dio kolača, zvali ga božićnica, nagrada ili trinaesta plaća, piše Večernji list.

Tradicionalno poželjan poslodavac, dm svoje će radnike i ovog Božića razveseliti, kažu, stimulacijom u visini bruto plaće, a dobivaju i poklon-bon za djecu.  Zaposleni u Hrvatskom telekomu primit će po 2500 kuna božićnice, a oni koji imaju djecu do 15 godina i dar za svako dijete u iznosu od 600 kuna. 

Plivin kolektivni ugovor donijet će zaposlenima 2000 kuna bruto božićnice i 600 kuna dara za djecu. I koncern Agrokor slijedom kolektivnog ugovora zaposlenima će isplatiti po 1500 kuna te dar za djecu 600 kuna. Jednako je i za radnike Coca-Cole, ti su iznosi njima već isplaćeni s plaćom za studeni. Mercatorovi pak zaposlenici i ove će godine dobiti prigodne poklon-pakete. U Zagrebačkoj banci božićnica iznosi 1500 kuna, a dar za djecu je 500 kuna – isplata će biti djelomično u bonovima. Većina je spremno odgovorila na jednostavan upit o božićnicama, no neki su kićenim opisima poklon-paketa, blagdanskih druženja i zahvalnosti radnicima zbog truda tijekom godine i krize, odbili precizirati o kojim je iznosima zapravo riječ, piše list.

Komentirajte prvi

New Report

Close