Bozanić primio urednicu ukinute emisije ‘Slika Hrvatske’: Ovo je udar na slobodu govora

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. siječanj 2013. u 13:50
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je danas u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu urednicu ukinute emisije HTV-a “Slika Hrvatske” Karolinu Vidović Krišto, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je danas u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu urednicu ukinute emisije HTV-a "Slika Hrvatske" Karolinu Vidović Krišto, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Tiskovni ured ističe da je ukidanje emisije "Slika Hrvatske", koja je, kako smatra, javnu televiziju pokušala spasiti od nedopustive jednoobraznosti, izravni udar na slobodu govora i na slobodu javnog djelovanja novinara.

Urednica HTV-a, kako se navodi, informirala je kardinala Bozanića o emisiji "Slika Hrvatske" i događanjima nakon emitiranja emisije pod naslovom "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?".

"U razgovoru je konstatirano da je ta emisija u aktualnoj raspravi u javnosti o spornom 4. modulu Zdravstvenog odgoja udovoljavanje javnom interesu da se sva pitanja osvijetle s više strana", ističe Tiskovni ured i ocjenjuje kako je temeljna zadaća javne televizije omogućiti da u spornim javnim pitanjima dođu do riječi različiti stavovi, različite društvene skupine i što više aspekata pojedinoga pitanja kako bi gledatelji bili što cjelovitije informirani.

U razgovoru je, kako se navodi, također istaknuta nada da će u nastalom slučaju prevladati zdrav razum i demokratsko ponašanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close