Booking.com nagrađuje: Kategorija je devet, a nagrade su 5000 eura

Autor: Marta Duić , 13. siječanj 2020. u 09:55
FOTO: GettyImages

O dobitnicama odlučuje žiri sastavljen od svjetskih stručnjaka iz tehnološke industrije, poduzetnika, akademika i mediji, uključujući predsjednicu uprave Booking.com-a Gillian Tans.

Žene svakodnevno stvaraju razliku u tehnološkom sektoru – inovacijama ili pak pokrećući i vodeći posao te poboljšavajući živote u žizajednice ukojima žive i rade. Ipak, njihov doprinos često nije prepoznat, a žene ostaju nedovoljno zastupljene. Kako bi to promijenili Booking.com osmislio je nagradu Technology Playmaker Award kojom žele odati priznanje uspješnim ženskim pouzetničkim pričama i nagraditi njihovu inovativnost na polju tehnologije.

Istraživanje koje su proveli dodatan im je poticaj jer je pokazalo kako je čak 64 posto žena širom svijeta – uključujući i one koje trenutno rade u tehnološkom sektoru i studentice zainteresirano za to područje te kažu da to što su žene  pozitivno utječe na njihovu sposobnost da nastave karijeru u tom polju. Unatoč tome, 32 posto žena na globalnoj razini kaže da je spolna pristranost tijekom zapošljavanja prepreka u njihovim karijerama.

Nagrada se dodjeljuje u devet kategorija, od onih za zaposlenice, inovatorice, vlasnice biznisa, pa o one za akademska postignuća i u svakoj kategoriji dodjeljuju 5000 eura. O dobitnicama odlučuje žiri sastavljen od  svjetskih stručnjaka iz tehnološke industrije, poduzetnika, akademika i mediji, uključujući predsjednicu uprave Booking.com-a Gillian Tans.

Jedna od prošlogodišnjih pobjednica je Betelhem Dessie, osnivačica i izvršna direktorica iCog – Any Can Can Code (ACC). Dessie trenutno posjeduje četiri patentirana projekta pojedinačno i dodatna tri koja je  razvila s partnerima, a CNN  ju je proglasio "najmlađim pionirom na brzorastućoj tehnološkoj sceni u Etiopiji".

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sve je to super, ali di je nagrada za nas kojima treba smještaj. Nekada je bilo moguće dobiti 10%, ali sad vrlo teško sudeći po ovom https://alimajstor.com/booking-popust/

New Report

Close