‘Bonus od 195.000 kn zakonit i moralan’

Autor: Poslovni dnevnik , 16. rujan 2013. u 22:00
Katica Pupić-Bakrač, direktorica ZL Zadar/ P Dino Stanin/PIXSELL

Isplata je, ističe, u skladu s važećom odlukom Vlade o utvrđivanju plaća i drugih primanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava.

Direktorica Zračne luke Zadar Katica Pupić-Bakrač objasnila je u ponedjeljak kako su odluku o isplati njezina bonusa od 195 tisuća kuna "jednoglasno donijeli Skupština Zračne luke Zadar na čelu s resornim ministrom Sinišom Hajdaš Dončićem i Nadzorni odbor" te da isplatom nije učinila "ništa nezakonito ni nemoralno".

Isplata je, ističe, u skladu s važećom odlukom Vlade o utvrđivanju plaća i drugih primanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava. Tvrdi da nije dobila nikakav naputak niti preporuku o neisplati tog dijela plaće te napominje da varijabilni dio plaće može biti vraćen pisanom odlukom Vlade ili ministra, a nikako usmenim zahtjevima i ucjenama. Kaže da će vratiti novac dobije li pisanu odluku, a da će svoja prava štititi pravnim putem.  

U vezi s tvrdnjama da joj Ministarstvo prometa zamjera isplatu bonusa i zbog toga jer se poslovanje Zračne luke Zadar dijelom financira državnim subvencijama odgovara da stimulativni dio plaće nije ostvaren zahvaljujući potporama države već prihodima i poslovnim rezultatom. Zračna luka Zadar prošle je godine ostvarila ukupni prihod od 43,5 milijuna kuna i dobit nakon oporezivanja od sedam milijuna kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close