Bolnica dužna 130 milijuna kuna jer HZZO ne plaća račune?

Autor: Poslovni.hr , 25. siječanj 2013. u 16:39
Foto: Dino Stanin/Vecernji list

Najveća su potraživanja od HZZO-a, čak 33 milijuna kuna, i to za ugovorene obveze.

U nastojanju da se ne dođe u situaciju da se rad Opće bolnice Zadar onemogući zbog novih zakonskih propisa i nagomilanih gubitaka, župan Stipe Zrilić sa svojeg je kolegija održanog u srijedu uputio prijedlog na Županijsku skupštinu da se Vladi RH podnese zahtjev za provođenje postupka sanacije u zadarskoj bolnici, piše Slobodna Dalmacija.

Poslovna godina još nije završena, naglasio je pročelnik Josip Kraljić, no konac siječnja zakonski je rok za podnošenje zahtjeva za postupak sanacije. Bolnica je koncem prošle godine imala 130,2 milijuna kuna nepodmirenih obveza, a potraživanja su joj iznosila 45 milijuna kuna.

Najveća su potraživanja od HZZO-a, čak 33 milijuna kuna, i to za ugovorene obveze. Bolnica je lani fakturirala 47,3 milijuna kuna izvršenih usluga, koje HZZO zbog nepoznatih razloga ne želi platiti, piše list.
 

Komentari (4)
Pogledajte sve

Ovaj ministar ima neku svoju priču koju prodaje koja nema veze sa situacijom u HRV zdravstvu. HRV zdravtsvo je zadnji dinosaurus socijalizma koji niiti jedan ministar nije pomaknuo odatle. Čovjek stavi kompjutere i priča gluposti da je to “reforma zdravstva”. Vodstva u bolnicama ne biraju se po kriteriju stručnosti niti po kvalifikacijama nego uhljebljivanje i potplaćivanje. Niti jedan šef neće primiti nekoga tko ga može ugroziti jer su šefovi prosječni, primaju se poslušni,konformisti.
Ostojić bi sjedio na 4 stolice a ni onu koju bi trebao ne radi po pravilima struke. Inače SDP-plan 21 su impresionirani time da rade što više poslova a svaki od tih poslova rade površno.

Smatram da bi ministar trebao dati ostavku i to pod hitno , čovjek je jednostavno nesposoban .

..situacija u zdravstvu , vjerujte mi, dostigla je alarmantno stanje…
Ne možemo mjesecima dobivati pola novaca, a plaćati sve obaveze…jednostavno
nismo mađioničari !

New Report

Close