Boljunčić ljut jer su održali raspravu bez njega

Autor: Agencija VLM , 05. veljača 2014. u 16:09
Dusko Marusic/PIXSELL

IDS-ov Valter Boljunčić ispričao se da neće moći doći na raspravu u utorak. Nije mu jasno zbog čega se nije moglo pričekati još jedan dan

IDS-ov Valter Boljunčić kritizirao je danas Hrvatski sabor jer su u utorak navečer pred praznom sabornicom i u njegovoj odsutnosti raspravljena njegova dva prijedloga zakona zahvaljujući kojima bi se Pazinu vratilo sjedište Trgovačkog suda te sjedište Istarske županije preselilo iz Pazina u Pulu. Zakone su raspravili samo nezavisni Damir Kajin i SDP-ova Tanja Vrbat, a Boljučića je posebno zasmetala Kajinova kritika da nije došao predstaviti svoje zakone jer ga za njih nije briga.

– Ja sam se ranije ispričao da u utorak neću moći doći u Sabor jer sam kao zaposlenik Sveučilišta u Puli, a s druge strane i predsjednik Odbora za obrazovanje dočekao ministra obrazovanja Željka Jovanovića koji je taj dan obilazio gradilište studentskog kampusa u Puli – kazao je Boljunčić te dodao da je i u utorak "njegova tajnica zvala tajništvo Sabora i podsjetila da je on Puli". Tada joj je rečeno da će se njegovi prijedlozi zakona raspraviti tek danas nakon rasprave o izvješću glavnog državnog odvjetnika.

– U 15 sati taj dan sam zadnji put provjeravao i sve je bilo u redu. Nekorektno je što me se dovelo u zabludu, ti prijedlozi stoje već devet mjeseci na dnevnom redu, pa mi nije jasno zašto se nije moglo pričekati još jedan dan – požalio se Boljunčić. Inače, iako je lakše vidjeti praznu nego punu sabornicu, u utorak navečer tijekom rasprave o Boljunčićevom prijedlogu u sabornici su uz predsjedatelja Milorada Batinića sjedila točno četiri zastupnika – Damir Kajin, Tanja Vrbat, Vesna Fabijanić Križanić i Boris Kovačić.

Komentirajte prvi

New Report

Close