Bolest Mladinea odgodila suđenje u slučaju Fimi media

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. ožujak 2013. u 11:55
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na današnjem ročištu trebao je svjedočiti Mladineo, koji je u odvojenom postupku također osumnjičen za malverzacije.

Zbog bolesti bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša Vinka Mladinea odgođena je današnja rasprava u slučaju Fimi media, na kojoj je prvooptuženi bivši premijer Ivo Sanader zatražio od sutkinje da se njegovim braniteljima omogući dolazak u zatvor u Remetinec izvan vremena primanja posjeta.

Na današnjem ročištu trebao je svjedočiti Mladineo, koji je u odvojenom postupku također osumnjičen za malverzacije s privatnom marketinškom agencijom Fimi media po kojoj je afera i dobila ime, no on je nedolazak ispričao bolešću za koju je dostavio medicinsku dokumentaciju. Suđenje će se nastaviti početkom idućeg tjedna, a Mladineo će ponovno biti pozvan na ročište 19. ožujka. Sanaderova obrana danas je odustala od prijedloga da se ispita direktor Končara Darinko Bago, jer je utvrdila da on nije bio na jednom sastanku u Vladi, a zbog kojeg su ga namjeravali i saslušati.

Sanader je sutkinju Ivanu Ćalić zamolio da njegovim braniteljima omogući dolazak u pritvor u zatvoru u Remetincu i nakon 15 sati do kada se inače primaju posjete. Njegova braniteljica Jadranka Sloković objasnila je da je pred obranom puno posla oko skorašnjeg početka suđenja Sanaderu i za aferu "Planinska" te da im je potrebno više vremena za kontakte s branjenikom. Kazala je da će Sanader uskoro morati dolaziti na sud tri puta tjedno te da je u toj situaciji teško kvalitetno pripremati obranu.

"Mi smo već godinu i pol u sudnici sa po tri ili četiri raspravna dana i svi smo pomalo umorni", kazala je Sloković. Složila se da bi eventualni pozitivan odgovor na Sanaderov zahtjev bilo pogodovanje jednom pritvoreniku, no ustvrdila je i kako nema pritvorenika s toliko kaznenih predmeta.

Podsjetila je da je obrani ranije bilo dozvoljeno dolaziti u Remetinec i izvan radnog vremena. Kazala je da su isti zahtjev ranije uputili ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću koji ih je odbio uz obrazloženje kako su posjete regulirane pravilnikom koji vrijedi za sve. Na kraju je rekla kako su za obranu prihvatljiva najviše dva raspravna dana tjedno.

Sutkinja Ćalić rekla je kako je reguliranje posjeta pritvorenicima u nadležnosti zatvorskog sustava, a ne njezinom, ali da će razmisliti hoće li napraviti kratku pauzu u suđenju kako bi se Sanaderova obrana mogla pripremiti za slučaj "Planinska".

Komentirajte prvi

New Report

Close