Blokirani računi i imovina obitelji Todorić i ostalih osumnjičenika

Foto: Marko Prpic/PIXSELL Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zagrebački Županijski sud prihvatio je prijedlog izvanredne Uprave Agrokora i diljem zemlje blokirao imovinu 15 osumnjičenih, koje se tereti da su koncernu raznim malverzacijama od 2006. do 2017. nanijeli šteta od ukupno 1,6 milijardi kuna.

Osumnjičenima su blokirani računi u bankama, ne smiju opterećivati ili prodavati nekretnine, a Središnjem klirinškom depozitarnom društvu naloženo je da „zamrznu“ trgovanje državnim obveznicama ili dionicama. Kako neslužbeno doznaje 24 sata, blokada sve imovine ne pokriva ni četvrtinu navodne štete od 1,6 milijarde kuna.

Radi se o najvećem imovinskopravnom zahtjevu ikada ispostavljenom u bilo kojem kaznenom predmetu u hrvatskoj povijesti. Prema njemu, u slučaju da se optužbe pravomoćno dokažu, bez svoje imovine mogli bi ostati londonski bjegunac Ivica Todorić i njegovi sinovi Ante i Ivan, zatim Tomislav LučićLjerka PuljićDamir KuštrakPiruška CanjugaIvan CrnjacMislav GalićHrvoje BalentAlojzije PandžićOlivio DiscordiaSanja HrstićMarijan Alagušić i Ivica Sertić.

Iako se, osim Ivice Todorića, ostali ne sumnjiče da su se nepripadno materijalno okoristili, u slučaju da budu proglašenim krivim da su to omogućili Ivici Todoriću, solidarno će pokriti štetu.

Do sada pod blokadom se, odlukom sutkinje istrage Županijskog suda u Zagrebu, nalazila samo imovina Ivice Todorića. Riječ je o četvrtini Kulmerovih dvora, te dvije nekretnine, oranice, na području Kloštar Ivanića ukupne površine oko 15.000 metara četvornih, pašnjakom oko 7000 metara četvornih u Gornjoj Jelenskoj, te poljoprivrednim zemljištem površine dva jutra i oko 9000 kvadrata u Mikloušu.

Blokirali su mu i osam računa u tri poslovne banke te 100-postotni poslovni udio u njegovoj privatnoj tvrtki Agrokor Projekti, koja nije u sastavu koncerna Agrokor. Radi se o tvrtki čiji je temeljni kapital oko 5,3 milijarde kuna, ali je stvarna vrijednost tog udjela prema podacima kojima raspolažu nadležna tijela upitna.

Todorić je na blokiranim računima imao oko 2.000 kuna. Također ne može raspolagati niti sa 2.733 dionice Agrokora koje se u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu vode na ulagatelja Ivicu Todorića.

Njihova je nominalna vrijednost oko 1,4 milijuna kuna, piše 24 sata.

Komentari (7)
 • woodiron
  woodiron 11:12 27.12.2017.

  jel da oglas da traži radnike?
  iđemo svi u niskozemsku barem nećemo obolit od visinske bolesti.
  ima i dobre trave za marvu sitnog zuba.

 • renči
  renči 11:05 27.12.2017.

  Eto npr Kirin. On je skroz u shizofrenoj situaciji,uhljeb je i ljuti se na uhljebe i kleptokraciju. Nesto se ljuti na Todirića i Kradana :)
  Taj isti Kirin lakonski gradjane ove drzave salje u druge drzave i proglasava ih nepozeljnima.
  Tako što izgovoriti, a pogitovo napisati, može samo uhljeb koji uopce ne razumije sto se zbiva u drzavi i zasto ljudi bježe glavom bez obzira. Uhljebi su inače besramni i ništa ne razumiju.
  Jednom sam cula od uhljeba slicne retorike Kironovoj “ pa neka idu, doći će drugi ” .
  U Hrvatskoj samo raste kleptokratska proizvodnja koja se temelji na uslugama. Industrijska proizvodnja je nazadovala u odnosu na 1989. Poljoprivreda je nazadovala. Hrvatska je jedna neuspjesna zemlja. A u usporedbi s drugim trazicijskim zemljama biti ce sve neuspjesnija.

 • Kirin
  Kirin 2:26 27.12.2017.

  ….pa i Kradanu su blokirali imovinu koju on i dalje iznajmljuje te lijepo živi od ušteđevine!

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!