Blizu dvije tisuće putnika s kruzera danas na Korčuli

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. svibanj 2014. u 15:58
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Blizu dvije tisuće putnika s kruzera Aurora danas je obišlo gotovo cijeli otok Korčulu, što je i rekordan broj putnika s nekog kruzera na tom otoku u jednom danu.

Blizu dvije tisuće putnika s kruzera Aurora danas je obišlo gotovo cijeli otok Korčulu, što je i rekordan broj putnika s nekog kruzera na tom otoku u jednom danu.

Putnici s kruzera većinom su Englezi koji su na kružnom putovanju od Venecije prema Gibraltaru danas boravili na Korčuli gdje su se brodskim čamcima prevezli iz Pelješkog kanala kako je jutros uplovio kruzer Aurora.

Zahvaljujući i lijepom vremenu ti su turisti po grupama i u uz pomoć vodića te korčulanskih prijevoznika uživali u obilasku otoka, panoramskoj šetnji i razgledanju kulturno-povijesnih znamenitosti, a osim Korčule posjetili su i Čaru te luku Zavalatica gdje su kušali korčulanske specijalitete i čuveno vino Pošip koje se proizvodi u tom otočnom mjestu.

Neki od njih su taxi brodicama plovili i korčulanskim arhipelagom, a večeras nastavljaju plovidbu za Gibraltar.

Aurora je, po riječima djelatnika Lučke uprave Korčule Žarka Klisure, sa 272 metara dužine među najvećim brodovima koji će ove godine doploviti blizu Korčule još tri puta.

S obzirom da višegodišnji napori za izgradnju veće luke za prihvat ovakvih brodova još nisu urodili plodom i nema naznaka za početak gradnje, svi brodovi iznad sto metara dužine moraju se sidriti u Pelješkom kanalu, što je, kako kaže Klisura, šteta jer za taj segment Korčula iz godine u godinu ima sve bolje najave.

Sidrenje broda u Pelješkom kanalu je dodatni trošak i brodaru i Korčuli, za koju su agencije i brodarske kompanije ugovorile 185 ovogodišnjih uplovljavanja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nek sidre što dalje od Otoka….. Šta mislite da je na drugim svjetskim destinacijama takvog tipa…bolje…..? Dođu 2 kruzera, a mi bi već betonirali !

New Report

Close