Bivši vjesnikovac Bruno Lopandić ojačao je HGK

Autor: Saša Paparella,VLM , 16. svibanj 2012. u 22:00

Donedavni glavni urednik Vjesnika nakon propasti najstarijega hrvatskog dnevnog lista zaposlio se kao savjetnik u Sektoru za međunarodne odnose Hrvatske gospodarske komore

Posljednji glavni urednik nedavno ugasloga dnevnog lista Vjesnika Bruno Lopandić zaposlio se u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) kao savjetnik u Sektoru za međunarodne odnose, službeno nam je potvrđeno u HGK.

Nakon što je najavljeno otvaranje stečaja Vjesnika, Lopandić je sredinom veljače ponudio ostavku, no i dalje je uređivao novine kao v.d. glavnog urednika, a od Vlade uzaludno tražio još jednu priliku za očuvanje Vjesnika. Iako je tiskanje najstarijih hrvatskih dnevnih novina zbog dugova obustavljeno potkraj travnja, urednici i novinari objavili su da nastavljaju izdavati Vjesnik na internetu, čekajući novoga vlasnika (bio je raspisan natječaj za prodaju) i povratak na tiskano izdanje. Zadnja prilika za spas propuštena je zbog nesuglasica između države i Nikole Frankopana, jedinoga zainteresiranog ulagača koji se javio na javni natječaj i bio spreman pod nekim uvjetima preuzeti Vjesnik.Preostalih stotinu vjesnikovaca pet mjeseci nisu dobili plaću i sada čekaju dolazak stečajnoga upravitelja u tvrtku Narodne novine-press, koja je posljednjih godina izdavala Vjesnik. Kako se čini, te novine u papirnatom izdanju više nikada neće izaći, pa su svi koji mogu posao pronašli kod drugih poslodavaca, uključujući i glavnog urednika. Za mandata premijerke J. Kosor Lopandić je kandidiran za veleposlanika u Finskoj, no cijeli paket predloženih pojačanja u diplomaciji propao je zbog sukoba s predsjednikom Ivom Josipovićem. Prethodno se Lopandića spominjalo kao glasnogovornika MVP-a, što nije relizirano. Bruno Lopandić bio je novinar Slobodne Dalmacije, a potom glavni urednik Republike, dnevnog lista NCL media grupe Ive Pukanića.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nevjerojatno kako se ti ljudi snalaze, iz jedne državne sinekure u drugu… Pazi?!? Savjetnik za međunardodne odnose?!?!?!?!!?

New Report

Close