Bivši predsjednik Mesić najavio veliki povratak u aktualnu politiku

Autor: Poslovni.hr , 22. travanj 2016. u 10:59
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Bivši predsjednik Stjepan Mesić u RTL-ovom Direktu najavio je povratak u aktivnu politiku, a kaže da je pozvan u Siriju s ‘prijateljske strane’ te da će, ako bude moguće, razgovarati i o tome kakve su mogućnosti da se vrate Inine bušotine.

'Čuvao sam se ovih šest godina da se ne bavim aktualnom politikom, ali budući da me tjeraju u aktualnu politiku, to neće biti angažiranje za mjesto gradonačelnika Zagreba, nego pravo angažiranje. U svakom slučaju, sada ću ući u politiku. Bio sam gradonačelnik i predsjednik Vlade i parlamenta te dva puta predsjednik države, zadnji predsjednik Jugoslavije; imam puno iskustva. Budući da postoje snage koje me žele ponovno u politici – imat će me', kazao je Mesić.

"Mislim da je Miro Bulj u pravu kad postavlja to pitanje o poslovnim vezama nekih političara i mađarskog MOL-a. Treba na to pitanje i odgovoriti. Radi se ipak o tome da Ina nije prodana, nego je samo, kao što je Sanader prije rekao, napravljena rekonstrukcija upravljanja Inom. Ovo je sada rezultat – svi poslovi su prešli u MOL", rekao je Mesić za RTL.

Kaže da je pozvan u Siriju 's jedne prijateljske strane'.

"Idem se informirati o tome što se sve događa u Siriji. Ako bude moguće, ja ću razgovarati i o tome kakve su mogućnosti da se vrate Inine bušotine. Hrvatska javnost zna da je Ina kupila od američke strane bušotinu za 50 milijuna dolara, a prije toga su Amerikanci uložili 150 milijuna dolara. To je bila izdašna bušotina. Došlo se do 12 bušotina i prije rata u Siriji, kad se sve plati – koncesija, porezi, plaće – ostaje 60 milijuna dolara mjesečno i tako 25 godina, koliko traje koncesija. Zašto smo mi to dali MOL-u, a MOL se odrekao te koncesije, ja ne znam. Tamo ću razgovarati u svoje ime, ne nosim ničije poruke niti imam pravo na to. Ali ću se informirati o tome koja je mogućnost da se koncesija vrati Hrvatskoj", rekao je Mesić.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Kad bi bar pobjego u šumu, da imamo kaj lovit….



kojim ti to snagama nedostaješ, da neće možda organizirati partizanski pokret s Josipovićem, pa u ilegalu

A jožu manolića si zaboravio
[/quote]
nisam, ali mislim da njega trebaju neke visinske strukture, koje i mesića pomalo škicaju


kojim ti to snagama nedostaješ, da neće možda organizirati partizanski pokret s Josipovićem, pa u ilegalu

A jožu manolića si zaboravio

kojim ti to snagama nedostaješ, da neće možda organizirati partizanski pokret s Josipovićem, pa u ilegalu

New Report

Close