Bivši direktor i voditeljica oštetili gradsku tvrtku za 2,7 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. veljača 2019. u 12:10
Arhivska fotografija: Davor Javorović / Pixsell

Time su osumnjičeni kutinsku gradsku tvrtku oštetili za ukupno 2.752.505 kuna.

Sisačko-moslavačka policija podignula je nadopunjenu kaznenu prijavu protiv 69-godišnjeg bivšeg direktora kutinske tvrtke i 60-godišnje voditeljice u tvrtki, zbog zloporabe u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja  isprava, čime su je oštetili za  dva milijuna i 752 tisuće kuna, a neslužbeno se doznaje kako je riječ o gradskoj tvrtki EKO-Moslavina d.o.o. za komunalno gospodarstvo.

 Policija je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe provela temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, rekla je u utorak na konferenciji za novinare glasnogovornica Policijske uprave sisačko-moslavačke Natalija Mezak Dolenčić.

 Istragom je utvrđeno da je 69-godišnjak, kao direktor tvrtke sa sjedištem u Kutini, u prethodnom dogovoru s 60-godišnjom voditeljicom u toj tvrtki, dogovorio da ona sastavi neistinit dokument temeljem kojeg je on sastavio poslovno izvješće za 2016., a u kojem su neistinito prikazali da je tvrtka poslovala s dobiti od 132.750 kuna, a ne gubitkom od 1.099.918 kuna.

 Slijedom toga kutinska gradska tvrtka platila je porez na dobit u iznosu od 33.902 kune, a što ne bi bila u obvezi da je prikazan gubitak u poslovanju.

 Osumnjičeni su spomenute dokumente sastavili s ciljem da ih prilože poslovnoj dokumentaciji za odobravanje kredita kod jedne poslovne banke, za kupovinu specijalnog kamiona za pražnjenje podzemnih spremnika, iako su znali da na području na kojem oštećena tvrtka obavlja svoju djelatnost, ne postoje takvi podzemni spremnici, navodi policija. 

 Početkom kolovoza 2017. osumnjičeni 69-godišnjak je sklopio ugovor o financijskom leasingu s bankom, kojim je od dobavljača kupljeno vozilo čija naknada za leasing iznosi 2.718.603 kune, a da prethodno za kupovinu istog, kao i za dugoročno zaduživanje tvrtke,  nije pribavio suglasnost većinskog vlasnika oštećene tvrtke.

 Time su osumnjičeni kutinsku gradsku tvrtku oštetili za ukupno 2.752.505 kuna.

 Za gospodarskog kriminala, protiv dvoje osumnjičenih je Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Komentari (1)
Pogledajte sve

da se ponovim rvacki se snašli
kazna 0kn jer lopine više tih para nemaju
al slobodno uzmite svaki mjesec s moje bruto plaće i dijelite po 426 općina i 127 gradova
samo dajte

New Report

Close