Bivši Agrokorovi revizori izašli iz globalne mreže Baker Tilly International

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Baker Tilly Hrvatska, jedna je od revizorskih kuća koja je revidirala financijskih izvješća Agrokora koja je još krajem ožujka ove godine tvrdila da su tijekom proteklih godina u njihovim revizijama pojedinih članica grupe Agrokor utvrdili određene nepravilnosti koje su iskazale u pojedinačnim izvještajima te da su one ispravljene u konsolidacijskim paketima. Sasvim drugačiju sliku stanja Agrokorovih tvrtki dobili smo ovog i proteklog tjedna.

Baker Tilly International objavila je da je Baker Tilly Hrvatska d.o.o., njezina nezavisna tvrtka članica u Hrvatskoj, izašla iz globalne mreže 1. listopada 2017. godine. Baker Tilly Hrvatska d.o.o., koja je na tržištu bila poznata kao Baker Tilly i prethodno pod imenom Baker Tilly Discordia, više nema ovlasti djelovati kao dio brenda Baker Tilly, te se ne smije predstavljati kao član globalne mreže ili kao da je na bilo koji drugi način povezana s Baker Tilly.

Ime Baker Tilly International odnosi se na globalnu mrežu tvrtki članica Baker Tilly International, od kojih je svaka odvojena i neovisna pravna osoba. Baker Tilly International, tvrtka s ograničenom odgovornošću sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, ne pruža usluge klijentima. Usluge se pružaju na regionalnoj i nacionalnoj razini od strane tvrtki članica Baker Tilly International.

Tvrtke članice Baker Tilly International nisu članovi jednog međunarodnog partnerstva, te nisu na bilo koji drugi način pravni partneri jedne drugima, niti je ijedna tvrtka članica odgovorna za usluge ili aktivnosti druge tvrtke članice. Iako neke od tvrtki nose naziv Baker Tilly, vlasništvo ovih tvrtki nije zajedničko, a one također nemaju isto vlasništvo kao Baker Tilly International.

Bivša tvrtka članica, koja je na tržištu u Hrvatskoj radila pod imenom Baker Tilly Hrvatska d.o.o., je posebna pravna osoba i sama je odgovorna za svoje djelovanje.

Baker Tilly International niti bilo koja njegova tvrtka članica nema više nikakvih poslovnih odnosa s Baker Tilly Hrvatska d.o.o., kao niti s njihovim partnerima, zaposlenicima ili povezanim tvrtkama.

Podsjetimo, Baker Tilly, jedna od revizorskih kuća koja je revidirala financijskih izvješća Agrokora, priopćila je 30. ožujka ove godine da su tijekom proteklih godina u njihovim revizijama pojedinih članica grupe utvrdili određene nepravilnosti koje su iskazale u pojedinačnim izvještajima i su one ispravljene u konsolidacijskim paketima.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!