Bivši Adrisov menadžer za 7,7 milijuna kuna kupio djeci hotel

Autor: Suzana Varošanec , 17. svibanj 2016. u 09:24
Hotel će obnoviti, projekt će voditi Fornazarova kći Tanja, uz pomoć brata, koji je vlasnik turističke agencije Testudo iz Rovinja

Hotel je kupljen ne sedmoj dražbi, Fornazarova ponuda bila je jedina, a dobiveni iznos ide za namirenje razlučnog vjerovnika RBA.

Hotel Jastreb, lokacijski atraktivna nekretnina koja se dulje nudila kupcima u stečajnom postoku tvrtke HOC Bjelolasica, napokon je dobila novog vlasnika. Posrijedi je Vlado Fornazar iz Rovinja, koji je prije odlaska u mirovinu 2007. radio u Adrisu, i to na odgovornim menadžerskim poslovima, uključujući i one financijske prirode, vezane uz razvoj projekata i financijsko praćenje investicija.

Hotel je kupio za 7,7 milijuna kuna, a objekt je ovih dana i preuzeo od stečajnog upravitelja Tomislava Đuričina. Fornazar je u medijima prezentiran i kao dioničar Adrisa. Doznajemo da kao veliki zaljubljenik u Gorski kotar otprije ima kuću u Begovom Razdolju, na zapadnim obroncima Bjelolasice, gdje je praktički u susjedstvu i Hotel Jastreb. Motiv za tu akviziciju bivšeg Adrisova menadžera obiteljski je biznis. Fornazar nam je potvrdio da će se hotelom baviti njegova djeca – kćerka Tanja i sin Igor. Predviđa se obnova hotela radi izlaska na turističko tržište, projekt će voditi kći Tanja, uz pomoć brata, koji je vlasnik i direktor turističke agencije Testudo iz Rovinja. Tvrtka je registrirana za iznajmljivanje i davanje u zakup opreme za rekreaciju i sport, no ima široku paletu turističkih aktivnosti.

"Moja su djeca izrazila želju za kupnjom hotela kako bi se još više angažirala u turizmu. Koliko mi je poznato, kreće razvoj projekta, a morat će se napraviti i određena rekonstrukcija, za što su potrebna daljnja ulaganja. Kako se za tu svrhu nude različite mogućnosti korištenja sredstava Europske unije, svakako će za njih aplicirati", kaže Fornazar. Hotel je kupljen ne sedmoj dražbi, koju je organizirao Trgovački sud u Zagrebu. Zanimljivo je da je Fornazarova ponuda bila jedina. Kako se nagađa, bilo je još potencijalno zainteresiranih ulagača, no čekali su da padne cijena.

"Dobiveni iznos ide za namirenje razlučnog vjerovnika RBA", kaže stečajni upravitelj Đuričin. Prema njegovoj najavi, uskoro slijedi i novi krug prodaje za Jasenak I, u sklopu kojeg su skijalište, sportski tereni i paviljoni, a cijena će pasti 10 posto, što bi značilo da će početna cijena biti nešto niža od 17 milijuna kuna za nekretnine i pokretnine. Slijedi i nova dražba za Jasenak II, ali s istom početnom cijenom kao i na posljednoj dražbi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close