Bivša županica službenom karticom plaćala gušte na godišnjem odmoru

Autor: Poslovni.hr , 30. lipanj 2015. u 09:32
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tisuće kuna otišle su i na benzin iako su službena vozila županije – dizelska.

Jedna od točaka optužnice protiv bivše sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel jest i optužba da je bivša SDP-ovka službenim karticama županije od 2005. do 2013. godine potrošila čak 164.773 kune za svoje privatne troškove. USKOK svoje tvrdnje temelji na tome da mnogi računi, plaćeni službenim karticama, nisu glasili na županiju, a da je dio računa napravljen – u vrijeme dok je županica koristila godišnji odmor, piše Večernji list.

Skupi ručkovi i noćenja

Tako je istraga pokazala, primjerice, da je službenom karticom 26. veljače 2009. plaćen račun od 2748,90 kuna za konzumaciju jela i pića u Landhausstuberl Richard Hasler u Bad Kleinkirchheimu, gdje je županica tada bila na skijanju.

Za svog godišnjeg odmora u svibnju iste godine platila je 1464 kune, opet službenom karticom, troškove noćenja i polupansiona u hotelu Sol Garden Istra u Umagu, nakon čega je navratila na ručak do Kleti obitelji Bunčić u Dugom Selu i tamo istom karticom, čije je račune podmirivala županija, platila ceh od 809 kuna.

Među mnoštvom računa tih godina nalaze se i oni za objede u brojnim skupim restoranima u Dubrovniku, Zagrebu, Istri, Dalmaciji, ali i inozemstvu, a za koje USKOK smatra kako su bili u privatne, a ne službene svrhe.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (9)
Pogledajte sve

Lijepo je čuti da je trebalo samo 6 i pol godina da saznamo da je službenom karticom plaćala ručkove. Zato možemo očekivati brzo, učinkovito i pošteno sankcioniranje,kao i obično.

Krasno društvo koristi prednosti našeg krasnog prao(v)suđa, a raja bleji….

Meni se čini dečki da vi niste dobro shvatili a lijepo je Zoran rekao da će “visoko podignuti letvicu”. Letvica je toliko visoko da ju samo svemirski letači npr. konobar Maras za vrjeme leta u Las Vegas ili Ingrid PIPL MAST TRAST AS za vrjeme leta na posao iz Zadra u Zagreb vide.

uopće se ne čudim da je Sisak propao grad, koliko moraš biti gllup da kupuješ benzin za diesel automobil, već je vidim kako se pravda, da su joj djelatnici benzinske podmetnuli

New Report

Close