“Bit ćemo opozicija kakva još nije viđena u Hrvatskoj”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. rujan 2016. u 10:19
Foto: Igor Šoban / Pixsell

“Nastupit ćemo jedinstveni – bit ćemo kompaktna stranka”, poručio je Beljak.

HSS će biti opozicija – kakva još nije viđena u Hrvatskoj, poručio je  u subotu predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak  i time odgovorio predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću na ideju o ponovnoj uspostavi suradnje među dvjema strankama.

HSS će biti u oporbi, istaknuo je Beljak u izjavi za HRT te zaželio "svu sreću" HDZ-u koji je osvojio relativnu većinu na parlamentarnim izborima.

Na taj način Beljak je odgovorio Plenkoviću koji je danas u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija rekao kako bi volio da se HSS vrati suradnji s HDZ-om.

Predsjednik HSS-a koji je proteklog tjedna suspendirao stotinjak članova stranke "zbog opstruiranja izbora", najavio je da će članovi njegove stranke u nedjelju zajedno sudjelovati u Mariji Bistrici na tradicionalnom hodočašću.

"Nastupit ćemo jedinstveni – bit ćemo kompaktna stranka", poručio je Beljak.

U izjavi za N1 izjavio je pak kako suspendiranoj HSS-ovoj europarlamentarki Marijani Petir "potencijalno prijeti isključenje iz stranke ako se ne ispriča".

Marijana Petir prozvala je Beljaka za uništavanje ugleda HSS-a sklapanjem predizborne koalicije sa SDP-om, te mu poručila da mora odstupiti s čelnog mjesta stranke.

Komentari (7)
Pogledajte sve

50 000 uhljeba i niskoristi po opcinama zupanijama i gradovima ,to je takodjer rak rana hr.

glazbena opozicija

Lopove smo već imali prilike vidjet pa nam više netrebaju….Krešica je stereotip političara, niš koristi, niš nezna radit osim krast!

vidiš, Krešo, tvoj problem je da si fosil koji je intelektualno zapeo na kazićima iz jugića a lijepo si trebao slušati profesora kada ti se nudio a ti si se zaljubio u Zokija a vidi sada malog cige kako to radi, izradio sustav i sve pare u privat. stranku od 3 člana…

pa ti onda to izgleda ovako:

– Mali cigo, profesor i partneri,

– 135 tisuća kuna po glavi zastupnika kojeg su smjestili u Sabor, dakle milijun i osamdeset tisuća kuna
– pa onda imamo naknadu ‘za rad’ koje po zastupniku iznose oko 30 tisuća kuna mjesečno
– onda imamo netto plačicu nekih 15+K kn
– pa stanarine i režije, dnevnice te odvojen život (zastupnici s prebivalištem udaljenim više od 50 kilometara od Zagreba dobivaju 1000 kuna)
– pa malo naknada za klub zastupnika, pa malo članstvo u odborima…još 4+k kn
– pa bonus ako se dobro prodaš velikoj stranci, može paušalno a može, zavisno za što treba dizati ruku i posebno po pogodbi

eto vidiš Krešo, jednostavnije bi ti bilo otvoriti privatnu stranku i prihodovati oko 60+K čistaka mjesečno + osigurana penzija 9k kn, nego se zahebavati raspuštanjem postojeće partije na umoru ….ali ne brini se, možda se, ako pristojno zamoliš, utjecajni profesor založi za tebe da se uz neku sitnu članarinicu nađe mjesta i za tebe u novoj političkoj tvrtki kod Malog cige i tete Vladimire 😉

New Report

Close