Bilo bi idealno pred investitore izaći s rebalansom proračuna

Autor: Poslovni.hr , 21. prosinac 2012. u 11:11
Boris Vujčić (Jurica Galoic/PIXSELL)

‘Smanjenje rejtinga, međutim, treba shvatiti kao ozbiljno upozorenje da je fiskalna konsolidacija prestala i da se strukturne reforme ne provode dovoljno brzo.’

"Utjecaj smanjenja rejtinga na sekundarnom tržištu na cijene hrvatskog zaduživanja u prva dva dana trgovanja prošao je vrlo benigno, vrlo malo povećavajući spread. Da Hrvatska danas izdaje obveznicu na dolarskom tržištu, ostvarila bi povijesno najniži prinos", izjavio je za Banku guverner HNB-a Boris Vujčić.

Prema Vujčiću situacija na tržištu trenutačno je vrlo povoljna, velika je ponuda sredstava dok se nervoza oko europskog rizika smanjila. Koliko će to potrajati, teško je reći, jer, kao i obično, ovisi o mnogim faktorima, smatra guverner, piše Banka.hr.

"Smanjenje rejtinga, međutim, treba shvatiti kao ozbiljno upozorenje da je fiskalna konsolidacija prestala i da se strukturne reforme ne provode dovoljno brzo. Idealno bi, u tim uvjetima, bilo pred investitore izaći s rebalansom proračuna i realiziranjem barem još nekih od važnijih strukturnih reformi", rekao je Vujčić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Mislim da bi bilo najbolje investirati u nove trgovačke centre i to u svakom gradu sagraditi bar još po najmanje pet megatrgovačkih centara

New Report

Close