Bicro ide pod Marasovu jurisdikciju

Autor: Bernard Ivezić , 14. ožujak 2013. u 16:30
Ministar Branko Grčić/PIX

U tom ministarstvu ima više novca za start-upove i razvoj.

Zagreb Zbog poticanja start-upa i istraživanja i razvoja u ICT i biotehnološkim tvrtkama Vlada će uskoro svoju poslovno-inovacijsku agenciju Bicro prebaciti iz nadležnosti Ministarstva znanosti u Ministarstvo poduzetništva, otkrio je na otvaranju konferencije Dani otvorenih integracija 2013. ministar regionalnog razvoja Branko Grčić.

"Bicro seli u Ministarstvo poduzetništva jer tamo ima više novca za start-upove i za razvoj, a želimo povezati poduzetništvo i ICT sektor koji je nama jako važan", naglasio je Grčić.Odluka se, dodaje, očekuje u idućih nekoliko dana. Pojašnjava da je ključ u povećanju konkurentnosti kroz rast ulaganja u istraživanja i razvoj i upotpunjavanje investicijskog ekosustava u čemu Bicro ima veliko iskustvo.

"IT i farmaceutska industrija su jedne od samo četiri industrije u Hrvatskoj gdje se stvara više od 25 tisuća kuna dodane vrijednosti po zaposleniku godišnje. To su ujedno iznimke jer su taj uspjeh ostvarile kontinuiranim i velikim ulaganjima i povećanjem izvoza", zaključuje Grčić.  

Komentirajte prvi

New Report

Close