Bez obzira na kvart, Grad plaća 80 posto obnove fasade

Autor: Poslovni.hr , 23. veljača 2017. u 15:18
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Takav će se prijedlog naći i na stolovima skupštinskih zastupnika na sjednici 21. ožujka.

Svima jednako. Nema više podjela u gradu, odlučio je gradonačelnik Milan Bandić, barem što se tiče obnove pročelja. Bez obzira žive li Zagrepčani u Španskom, Sesvetama ili na Trgu bana Jelačića, odluče li se na obnovu fasade uz sufinanciranje Grada, za to će dobiti 80 posto ukupnog iznosa, piše Večernji list.

Žele i energetsku obnovu

Takav će se prijedlog naći i na stolovima skupštinskih zastupnika na sjednici 21. ožujka, a upravo njihove kritike natjerale su gradonačelnika da promijeni način sufinanciranja za koji se dosad prijavilo gotovo sto tisuća Zagrepčana.

– Zadovoljni smo, ali ne mogu još reći hoćemo li dići ruke za takav prijedlog, s obzirom na to da ga još nismo vidjeli i ne znamo što točno sadrži. Važno nam je bilo otpočetka da se građani ne dijele po zonama, odnosno da jedni dobiju 60, drugi 70, a treći 80 posto sufinanciranja, ali bitno nam je i da se zgrade energetski obnove, a ne samo ušminkaju – rekao je SDP-ov Dominik Etlinger. Dodatni zahtjev ima i HNS, kojem je, osim ravnopravnosti Zagrepčana, važno da se na zgradama srede i krovišta te stolarija.

– Jedino je tako obnova cjelovita – rekao je Tomislav Stojak iz HNS-a, dok je HDZ-ov Mario Župan objasnio da je jednako sufinanciranje jedini način na koji se odluka može provesti, s obzirom na to da svi Zagrepčani plaćaju jednaki prirez.

Komentirajte prvi

New Report

Close