Bez cestarine do bržeg razvoja?

Autor: Večernji list , 29. siječanj 2018. u 21:59
V. Čavrak, profesor Ekonoskog fakulteta/T. Miletić/PIXSELL

Iz Sisačko-moslavačke županije apeliraju na Vladu.

Naši stanovnici i poduzeća diskriminirani su nekim odlukama Vlade RH i dovoljno je argumenata da se ukine obveza plaćanja cestarine na autocesti A11 Sisak – Zagreb.

Tvrdi to Vladimir Čavrak, profesor s Ekonoskog fakulteta u Zagrebu i nezavisni vijećnik u Skupštini Sisačko-moslavačke županije koji je  Skupštini uputio prijedlog odluke da se od Vlade zatraži ukidanje cestarine, po uzoru na prestank naplate za tunel Sveti Ilija.

"Gospodarske i demografske prilike na području naše županije, koja gravitira autocesti Sisak – Zagreb, nepovoljnije su nego u krajevima na koje se odnosila odluka o tunelu Sveti Ilija. Naša županija ima status potpomognutog područja, među najnerazvijenijim općinama i gradovima Hrvatske je 11 iz naše županije s oko 40.000 stanovnika. Dakle, ako se primijene isti kriteriji kao za tunel Sv. Ilija, jasno je da bi autocesta trebala biti besplatna", napominje.

Ukidanje cestarine, smatra, pozitivno bi utjecalo na gospodarski razvoj županije i mobilnost stanovništva. Ta bi odluka potencijalno povećala raspoloživi dohodak i standard oko 40.000 stanovnika koji gravitiraju autocesti, tvrdi. Kako doznajemo, velika je vjerojatnost da županijska Skupština prihvati njegov  prijedlog.

Komentirajte prvi

New Report

Close