‘Bez 50.000 eura se ne ide u lov na polarnog medvjeda’

Autor: Poslovni.hr , 17. studeni 2013. u 10:58
Nadan Vidošević/ Davor Puklavec/PIXSELL

Medvjed kapitalac odstrijeljen u Hrvatskoj dođe 10.000 eura, a odstrijeljeni polarni medvjed znatno više, kažu lovci.

Fotografije prepariranih životinja iz tajnog bunkera Nadana Vidoševića privukle su ovih dana ogroman interes medija i javnosti. Pritom se može postaviti i pitanje – što zapravo  tamo rade preparirani lovački trofeji, jer njihov je smisao zapravo da ih se – pokazuje. „U najmanju je ruku čudno, zapravo besmisleno, lovačke trofeje čuvati na skrovitome mjestu. Njihov jedini smisao i jest da ih se pokazuje, a u suprotnom su, bez obzira koliko novca lovac potrošio da bi do njih došao, sasvim bezvrijedni“,  kazao je za Slobodnu Dalmaciju Ivica Budor, tajnik Hrvatskog lovačkog saveza.

Radoslav Bekavac, jedan od najiskusnijih hrvatskih lovaca, prokomentirao je za Slobodnu Vidoševićeve trofeje. „Gospodina Vidoševića osobno ne poznajem, tako da vam ni o njemu kao lovcu ništa ne mogu reći, no o lovini prikazanoj na fotografijama iz njegove kuće svašta se može kazati“, kaže Bekavac. Posebnu pozornost privlači preparirani polarni medvjed.  „Medvjed kapitalac odstrijeljen u Hrvatskoj dođe 10.000 eura, a odstrijeljeni polarni medvjed znatno više. No, i prije samog lova, pri čemu vam nitko ne jamči da ćete ciljanu životinju uistinu uloviti, treba potrošiti puno novca na put do arktičkih predjela, recimo, Kanade, pa na opremu, suradnike, pa i na sam boravak u lovištu koji traje od 15 do 30 dana. Kad se povuče crta, u lov na polarnog medvjeda vam ne treba ići ukoliko u džepu nemate najmanje 50.000 eura“, kaže Bekavac.

A u sličnom novčanom okviru kreće se i lov na mošusno govedo, koje Vidošević također ima u kolekciji. „To je još egzotičnija arktička životinja od bijeloga medvjeda, no na objavljenoj fotografiji iz Vidoševićeve kuće meni su pozornost posebno privukla dva vuka. Nisu to ovi naši sivi vukovi, nego arktički bijeli vuk i i iznimno rijetki crni vuk timberwolf. Lov na njih, a nisam siguran da je uopće dozvoljen, prava je ekskluziva koju sebi mogu priuštiti samo odabrani bogataši, jer nije dovoljno imati samo novac, nego i prave ljude koji će vam organizirati jedan tako ekskluzivan lov“,  kazao je Bekavac za Slobodnu Dalmaciju.

Komentari (17)
Pogledajte sve

On i ona šta je uhapsena prije njega imaju negdje oko 60 godina znači prijeti dozivotna…zato utopit drugog jedina je opcija za usicarit neku manju kaznu.

Nevjerojatno je kakve su ofce hrvati? Ima nas koji smo ukazivali na Kradana već 15 godina odnosno od onog trenutka kada smo shvatili ta od HGK reketarske institucije ne dobivamo ništa! Narod po običaju čeka da se netko posklizne i onda cipelarenje, a do tada čisti kukavičluk! Zašto šutimo za šume, HEP, razne Agencije i druge namete? Odgovor leži u činjenici da mali postotak zaposlenih u hrvatskoj zaradi i živi od plaće! [emo_plazi]

‘šutanje mrtvog konja’ doista je ovih dana poprimilo dosad nezabiljezene razmjere,puno više i.od Sanadera i bilo koga drugog no mi ovdje govorimo o čovjeku koji je bio na visokim položajima no nikad nije bio vlasnik neke veće firme pa su razmjeri tog bogatstva frapantni….


Teško onome tko Hrvatima dopadne u ruke, odmah je najveći lop_v, mrzitelj životinja, izdajnik, nesposoban, pohlepan. I prije nego mu se bilo šta dokaže. Prvo ide li_č, vješan_e, a potom rasprava i dokazivanje krivnje ili nevinosti. Pa upravo ste vi sve te Sanadere i Nadane birali na izborima. Izabrali ste i ove sadašnje, a izabrat će te i one buduće lopo_e.
Radije bih da me "skalpira" podivljali indijanac iz plemena "Crna Vrana" nego da me prepuste "cipelarenju" i iživljavanju pojedinaca iz naše nam nacije.

ljudi s ovog foruma su izgubili veliki novac na dionicama, tako da zlobna piskaranja dođu kao ventil. Treba razumjeti ljude pa i one isključive.

New Report

Close