Besplatna radionica za male i srednje poduzetnike: “Identifikacija i generacija ideja kao temelj razvoja inovativnog proizvoda ili usluge i mogućnosti zelenog financiranja”

Autor: Poslovni.hr , 16. travanj 2014. u 12:08
Slika je preuzeta s portala croenergo.eu

Ova radionica namijenjena je prvenstveno malim i srednjim poduzećima, ali i drugima koji imaju namjeru na temelju inovativne ideje razviti proizvod ili uslugu.

"Razvojna agencija Zagreb i projekt ECOFOUNDING zajedno sa partnerom NOVAMINA Centar Inovativnih Tehnologija pozivaju vas na besplatnu radionicu koja tematski prati identifikaciju i generaciju ideja kao temelj razvoja inovativnog proizvoda ili usluge i mogućnosti zelenog financiranja. Prijavite se na našu radionicu koja će se održati 29. travnja 2014. godine, u dvorani Hrvatske gospodarske komore, na adresi: Nova cesta 7, Zagreb.", stoji u današnjem priopćenju.

Ova radionica namijenjena je prvenstveno malim i srednjim poduzećima, ali i drugima koji imaju namjeru na temelju inovativne ideje razviti proizvod ili uslugu. Radionica će ponuditi sažete preglede provedbe inovacijskih procesa u poduzećima i raspoloživih instrumenata njihovih financiranja.

NOVAMINA će tijekom radionice prenijeti svoje iskustvo u pripremi i provedbi projekata te će prikazati mogućnosti unutar Obzora 2020 (Horizon 2020) – Okvirnog programa EU za istraživanje i inovacije, s naglaskom na SME (Small and Medium Enterprise) Instrument (između ostalog tematske cjeline pokrivaju područja nanotehnologije, naprednih materijala, biotehnologije, napredne proizvodnje i prerade, sigurnost hrane, održive poljoprivrede i šumarstva, istraživanja mora, pomorstva i unutarnjih voda i bioekonomije, sigurne čiste i učinkovite energije, pametnog, zelenog i integriranog prometa, klimatske aktivnosti, okoliša, učinkovitosti resursa i sirovine.)

Razvojna agencija Zagreb je partner na međunarodnom projektu ECOFUNDING.  Projekt je sufinanciran kroz MED programe, a predstavit će ga  voditeljica projekta Lidija Zadro. Projekt ECOFUNDING povezuje investitore s zelenim poduzetnicima putem međunarodne online platforme, izravnim susretima na B2B sastancima te nudi mogućnosti financiranja inovativnih proizvoda i usluga. Putem savjetodavne usluge ECOLAB-a, projekt pruža poduzetnicima koji su u svom poslovanju usmjereni na razvijanje eko inovacija, energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije, savjetodavnu i tehničku pomoć pri povezivanju s investitorima.

S obzirom da je naglasak radionice na interaktivnom pristupu te mogućnosti razvoja buduće suradnje, molimo Vas da nam prilikom prijave dostavite vrlo kratke informacije o vašem poduzeću i/ili ideji koju želite razviti. NOVAMININ stručni tim evaluirat će pristigle ideje i koncepte i raspravljati o njima u okviru radionice. Prijaviti se možete putem naše online prijavnice  a više detalja potražite na našoj web stranici www.raza.hr.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-mail adrese:anita.hitrec@raza.hr ili telefonom na broj: +385 1 3667 150.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Komentirajte prvi

New Report

Close