Bernardić: Prihodi Zagreba padaju, ni traga novim investicijama

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. srpanj 2014. u 16:13
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Nitko u Zagrebu ne zna o čemu se radi i nitko nije vidio ni jednu novu kantu. Ne uvedemo li sustav Grad će platiti kaznu, ali kao i uvijek – iz džepova građana”, istaknuo je.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić izjavio je danas novinarima da će na sjednici Gradske skupštine, koja je sazvana za 3. srpnja, prva točka biti izvršenje gradskog proračuna za 2013. iz kojeg se vidi da prihodi grada padaju, uz rekordnu nezaposlenost, a nema ni traga novim investicijama.

"Najbolji dokaz padu investicija je pad izvršenja komunalnog doprinosa od čak 34 posto. Investicije u gradu su u slobodnom padu i ulaze u fazu koju možemo nazvati – 'još malo pa nestalo'. Možda postoji mrvica krivnje i u nama samima, vrijeme je da se odgovorni ljudi koji vode grad to zapitaju", poručio je Bernardić.

Za projekt gradonačelnika Milana Bandića "Stavi pravu stvar na pravo mjesto", kojim bi trebalo uvesti odvajanje otpada, rekao je kako je to "magla projekt" jer se o njemu puno priča, a ništa se ne događa. Zagreb je pun takvih projekata, primjerice Dinamov stadion, Sljemenska žičara, podzemna željeznica, Terme Zagreb, spalionica otpada, Gredelj, Zagrepčanka, tunel kroz Medvednicu, sjeverna tangenta i sl., proučio je Bernardić.

"Nitko u Zagrebu ne zna o čemu se radi i nitko nije vidio ni jednu novu kantu. Ne uvedemo li sustav Grad će platiti kaznu, ali kao i uvijek – iz džepova građana", istaknuo je.

Bernardić je podsjetio da je na prošloj sjednici po hitnom postupku odlučeno da Košarkaški klub Cibona dobije 50 milijuna kuna za spas kluba, da se zadrže igrači i omogući nastup Ciboni u Euroligi. Danas znamo da Cibona neće nastupati u Euroligi, pa se postavlja pitanje – "gdje su pare", rekao je Bernardić.

Osvrnuo se i na uvođenje naplate parkiranja u cijelom Zagrebu poručivši kako se time Zagrepčanima uvodi novi porez na motorna vozila. Donošenje te odluke ovisi o predsjedniku Gradske skupštine Darinku Kosoru (HSLS), koji je rekao da to neće podržati, napomenuo je Bernardić te upitao Kosora zašto još uvijek nisu maknute reklame s Trga bana Jelačića.

Komentirajte prvi

New Report

Close