Bernardić najavio prijedlog zakona: Minimalna plaća 60 posto prosječne

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. kolovoz 2017. u 08:31
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Bernardić se susreo i s varaždinskom županom Radimirom Čačićem.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je u srijedu u Varaždinu izjavio da će SDP ponovno predložiti zakon o minimalnoj plaći s ciljem da, kako je rekao, ona dugoročno bude 60 posto prosječne plaće.

Bernardić je u srijedu u društvu stranačkih kolega i predsjednika Županijske organizacije SDP-a  Marija Habeka posjetio kulturno-turističku manifestaciju Špancirfest.

Nakon obilaska varaždinskih ulica i razgovora s građanima Bernardić je izjavio da je SDP tradicionalno najjača stranka na sjeveru Hrvatske i da mu je zadatak „napraviti nešto dobro za ljude koji žive na sjeveru, pogotovo za one koji rade za najmanje plaće“.

„Zato smo i predložili i opet ćemo, budući da nas vladajući nisu htjeli slušati nego su to i gurnuli pod tepih – to je zakon o minimalnoj plaći. Cilj nam je da u Hrvatskoj dugoročno minimalna plaća bude 60 posto prosječne plaće. Bez toga ne ide“, rekao je Bernardić.  

Dodao je i da vladajući nisu proveli ni reformu obrazovanja .„Njemačka, Crna Gora i još neke zemlje prepisuju našu obrazovnu reformu. Naša Vlada nažalost ne prihvaća ono dobro što imamo ovdje“, rekao je predsjednik SDP-a koji smatra da se na sjeveru vrijedno radi.

„Moramo učiniti sve da država ni na jedan način ne koči one bolje, ali da omogući onima koji su lošiji da žive. Moramo u Hrvatskoj napraviti stvarnu decentralizaciju jer ona, pogotovo fiskalna decentralizacija, je ključ uspjeha“,  Bernardićeva je poruka iz Varaždina

Bernardić se susreo i s varaždinskom županom Radimirom Čačićem.

Komentari (3)
Pogledajte sve

ebaga što je štedljiv ka’ da daje iz svog džepa, pa povećaj barem na 80% , povećati ćeš broj glasova 30%

Čekaj, a tko je ovaj čovjek? dajte ne objavljujte nepoznate, ima ih previše, jel može i moj nepoznati susjed onda isto dati svoje prijedloge ? 🙂

HOMO VOLANS ili LETEĆI ČOVJEK!!! To je najpoznatiji izum Fausta Vrančića (tal. Fausto Veranzio, lat. Faustus Verantius, mađ.: Verancsics Faustus koji je bio hrvatski polihistor, jezikoslovac, izumitelj, diplomat,inženjer, svećenik, biskup.
HOMO VOLANS je konstrukcija padobrana za koji se pretpostavlja da je i iskušan skokom s nekoga tornja u Veneciji.
Padobranac u žargonu, to je netko „tko se ne snalazi ili ne pripada okruženju u kojem se nezasluženo našao“!!!

New Report

Close