Berlusconijeva stranka i Sjeverna liga potpisale sporazum

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. siječanj 2013. u 12:55
Silvio Berlusconi (Epa)

Berlusconi je najavio da će on biti “vođa umjerenih” u toj koaliciji, a u sklopu sporazuma PDL će podržati Maronijevu kandidaturu za predsjednika Lombardije.

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi objavio je postizanje sporazuma između njegove stranke desnog centra Narod sloboda (PDL) i populističkog pokreta Sjeverne lige. "Noćas je potpisan između Sjeverne lige i naše stranke", kazao je Berlusconi, koji je sporazum potpisao s vođom Sjeverne lige Robertom Maronijem, koji je bio Berlusconijev ministar unutarnjih poslova u prijašnjoj vladi.

Berlusconi je najavio da će on biti "vođa umjerenih" u toj koaliciji, a u sklopu sporazuma PDL će podržati Maronijevu kandidaturu za predsjednika Lombardije. Tko će biti premijer ako ta koalicija pobijedi na izborima, odlučit će se naknadno, kazao je Berlusconi. Dodao je kako bi on osobno htio biti ministar gospodarstva, a da bi glavni tajnik PDL-a Angelino Alfano bio odličan premijer.

Po anketi objavljenoj u nedjelju, koalicija PDL-a i Sjeverne lige mogla bi na izborima osvojiti 28 posto glasova. Koalicija lijevog centra pod vodstvom Piera Luigija Bersanija iz Demokratske stranke trenutno ima potporu od 38 do 39 posto, a centristički blok Marija Montija od 14 do 15 posto ispitanika.

Komentirajte prvi

New Report

Close